Armilan sairaalan iso remontti alkaa syksyllä

Kustannukset ovat lähes 2,7 miljoonaa euroa. Potilashissit eivät mahtuneet ensi vaiheen rahoitusraamiin, ja ne tehdään myöhemmin.

URPO LAANINEN

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan kaupunki tekee Armilan sairaalassa ison remontin. Sen kustannusarvio on lähes 2,7 miljoonaa euroa. Peruskorjaustyöt alkavat lokakuun alussa valtuuston hyväksymällä miljoonan euron budjettimäärärahalla. Työt valmistuvat toukokuussa 2009.

Kaupungin tilakeskus on valmistellut Armilan sairaalan osastojen 1, 3 ja 4 sekä nuorisovastaanoton peruskorjaus- ja muutostyöhankkeen yhdessä sosiaali- ja terveystoimen kanssa.

Peruskorjaustyöt rakennuttaa kaupungin tilakeskus, joka vastaa omana työnään myös arkkitehtisuunnittelusta.

Tilakeskus on kilpailuttanut rakentamisurakat lukuun ottamatta pääurakkaa, jonka tekee teknisen toimen palvelutuotanto.

Teknisen toimen liikelaitosjaosto teki rakentamispäätöksen keskiviikkoiltana.

ARMILAN SAIRAALAN remontti oli tarkoitus aloittaa viime syksynä, mutta rahoituksen järjestäminen viivytti hanketta vuodella. Rakentamiskustannukset ovat sinä aikana kallistuneet noin kymmenen prosenttia.

Siksi peruskorjauksesta on poistettu tässä vaiheessa kahden potilashissin peruskorjaustyöt, koska ne eivät mahdu rahoitukseen. Liikelaitosjaosto esitti vuoden 2009 talousarvioon 250 000 euron lisämäärärahaa hissitöitä varten, eli ne tehdään hankkeen loppuvaiheessa.

Sairaalaremontille on osoitettu rahaa 840 000 euroa sekä vuoden 2008 että vuoden 2009 taloussuunnitelmassa.

TILAKESKUS sai putkiurakasta kaksi tarjousta, ilmanvaihtourakasta samoin kaksi ja sähköurakasta kuusi tarjousta.

Valintaperusteena oli edullisin urakkahinta. Liikelaitosjaosto valitsi putkiurakoitsijaksi Tekmanni Oy:n 280 000 euron urakkasummalla, ilmanvaihtourakoitsijaksi I-Huolto Jari Kauppisen 186 000 eurolla ja sähköurakoitsijaksi Tekmanni Oy:n, jonka tarjoama urakkasumma oli 379 400 euroa.

Kirjoittaja:
Urpo Laaninen