Henrik Höglund otti jo tuntumaa SaiPaan

SaiPan uusi ruotsalaishyökkääjä hämmästeli uuden joukkueensa nuoruutta. Isokokoinen laitahyökkääjä odottaa Suomen jääkiekkoliigassa kovaa fyysistä peliä.

JARMO HÄMÄLÄINEN

SaiPan uusi ruotsalaishyökkääjä, 29-vuotias Henrik Höglund on tämän viikon ajan hakenut tuntumaa uuteen joukkueeseensa.

Parin Savitaipaleen Areenassa vedetyn jääharjoituksen jälkeen kokenut laitahyökkääjä kertoo vielä varovasti vaikutelmiaan SaiPasta.

– Yllättävän nuorelta joukkue näyttää, mutta harjoituksissa mentiin todella kovaa. Hyvin luisteleva ja varmasti hyvin taisteleva ryhmä.

Kaksi edellistä kautta Norjan pääsarjassa pelannut 193-senttinen ja 98-kiloinen rightilta ampuva hyökkääjä haki pelipaikkaa Suomen liigasta jo vaihtelunkin vuoksi. Takana oli kahden Norjan liigavuoden lisäksi puolitoista vuotta Ruotsin Elitserienissä ja monta kautta Ruotsin kakkossarjassa Allsvenskanissa.

– Olen kuullut monilta Suomessa pelanneilta tutuilta, että Suomen liigassa pelataan fyysisesti kovempaa kiekkoa kuin Ruotsissa. Minä pidän sellaisesta pelistä, menen mielelläni tilanteisiin ja lauon ahkerasti, Höglund kuvailee pelityyliään.

Aivan outoon joukkueeseen ei Henrik Höglund sentään Suomen itärajalle tullut.

– Jarmo Myllys pelasi Luulajassa silloin, kun minä pelasin nuorena poikana Leksandissa. Tein maalinkin häntä vastaan, mutta Luulaja pudotti meidät sitten jatkosta.

SaiPan maalivahtivalmentaja Jarmo Myllys poimi Höglundin tiistaina kyytiinsä ja vei miehen ensimmäisiin SaiPan jääharjoituksiin Savitaipaleelle.

– Siellä Savitaipaleella oli aika kehno jää, mutta SaiPan varsinainen hallihan näyttää ihan mukavalta, Henrik Höglund arvioi.

Vajaan viikon kestävän tutustumisreissun jälkeen Henrik Höglund palaa Ruotsiin kotikaupunkiinsa Karlstadiin, mistä kesäharjoittelu sujuu mainiosti.

– Omien harjoitusten lisäksi olen jäällä Färjestadin kanssa ja se nyt on kuitenkin Ruotsin paras joukkue, Höglund kehuu kotikaupunkinsa liigajoukkuetta, jossa hän ei ole koskaan pelannut.

Lappeenrantaan Henrik Höglund palaa SaiPan harjoituksiin heinäkuun lopulla. Avovaimo ja puolitoistavuotias Theo-poika seuraavat vasta myöhemmin kauden alkaessa.

– Siinä alussa minulla on niin paljon opettelemista ja kiirettä uusissa kuvioissa, että en halua perheen vain pitkästyvän yksikseen kotona uudessa kaupungissa.

Norjassa Henrik Höglund pelasi päättyneen kauden Stavanger Oilersissa.

– Se on varmasti paras paikka, missä voi pelata Norjan liigassa. Katsojia on sellaiset 2200 per peli ja kotikatsomo on todella äänekäs. Meille kausi oli kuitenkin pettymys, olimme runkosarjassa kolmansia ja putosimme jatkosta.

Höglund näki Norjan liigassa myös suomalaisen kiekkolegendan Esa Tikkasen valmentajauran ensimmäiset yritykset.

– Tikkasesta ei oikein pidetty siellä. Hän keskittyi huutamiseen ja tuomarien nimittelyyn. Kaikista hyvistä pelaajista ei tule hyviä valmentajia.

Kuvateksti

Henrik Höglund otti tällä viikolla ensimmäistä kertaa tuntumaa SaiPan kuvioihin Savitaipaleen Areenan harjoituksissa.

Kuva: MIKA STRANDÉN

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen