Rakuunat Juniorit harkitsee jo vahvasti nimenvaihtoa

Edustusjoukkueen ryvettynyt imago häiritsee juniorijoukkueiden yhteistyökumppaneita.

TUOMAS KAARKOSKI

Jalkapalloseura Rakuunoista kolme vuotta sitten itsenäiseksi toimijaksi irtautunut Rakuunat Juniorit harkitsee vakavasti seuran nimen vaihtamista. Venäläiskytköksien ja onnettomien peliesitysten takia huonoon valoon joutunut edustusjoukkue haittaa Rakuunat Junioreiden puheenjohtaja Kimmo Nokelaisen mukaan myös heidän toimintaansa.

– Nimi- ja logomuutoksista on keskusteltu voimakkaasti. Yhteistyökumppaneilta on tullut vahvaa signaalia nimen muuttamisen puolesta. Lisäksi uusille mahdollisille sponsoreille asiaa joutuu aina selventämään. Olemme leimautuneet aiheettomasti, Nokelainen myöntää.

Rakuunoiden lyhytjänteinen toiminta on puheenjohtajan mukaan jo heijastunut junioripuolellekin.

– Nykyinen toiminta on katkaissut lahjakkaiden junioreiden etenemismahdollisuuden. Heiltä on sulkeutunut ovi mahdollisuuteen saada kovempia pelejä alle

Nokelaisen mukaan vielä viime kaudella yhteistyö Rakuunoiden edustusjoukkueen kanssa pelasi mainiosti. Tämän kauden alku näytti kuitenkin niin epäselvältä, että Rakuunat Juniorit teki omat ratkaisunsa ja jättäytyi lähes kokonaan pois Rakuunoiden tekemisestä. Tällä hetkellä ainoa yhteistyö on pallopoikien välitys Rakuunoiden otteluihin.

– Heiltä tuli viestiä, että A-junioreita ei tarvita edustuksen harjoitusrinkiin. Kysyimme jokaiselta A-junnultamme halukkuutta lähteä Rakuunoiden toimintaan mukaan ja pelaajat kieltäytyivät tästä yksimielisesti.

Itsenäisesti toimiva Rakuunat Juniorit kattaa kaikkiaan 12 juniorijoukkuetta ja lähes 250 pelaajaa. Lisäksi omista junioreista ja yli-ikäisistä koostuva Rakuunat Juniorit pelaa tällä kaudella vitosdivarissa, jota se johtaa viiden ottelun jälkeen puhtaalla pelillä.

– A-junioreiden lisäksi meillä on vitosessa joukkue, jotta myös yli-ikäiset pääsevät pelaamaan. Emme halua, että A-junioreiden jälkeen pelaaja jää tyhjän päälle.

Vitosessa pelaavan seuran tavoitteet ovat nykyistä sarjatasoa korkeammalla.

– Ensi kaudeksi tähtäämme neloseen ja sieltä sitten ylöspäin. Kehityksen kannalta yhtä tärkeää on saada A- ja B-juniorijoukkueet pelaamaan SM-tasolle.

Puheenjohtaja ei koe myöskään ongelmaksi lupaavimpien pelaajien valumista PEPO:n tai Kultsun riveihin.

– En näe sitä pahana asiana. Tärkeämpää on pelaajan eteneminen urallaan, tapahtuipa se sitten missä joukkueessa hyvänsä.

Nokelainen ei halua tyrmätä lopullisesti junioreiden ja edustusjoukkueen välistä yhteistyötä, mutta jatkaa samaan hengenvetoon sen olevan nykyjärjestelyillä täysin mahdotonta.

– Heidän nykyinen organisaatiomallinsa ei yksinkertaisesti sovi meidän ideologiaan. Me olemme myös vastuussa vanhemmille, koska me puhumme tässä juniorijalkapalloilijoista.

Kuvateksti

Puheenjohtaja Kimmo Nokelainen ei sulje pois yhteistyötä muiden lappeenrantalaisseurojen kanssa. Mies uskoo pitkäjänteisen työn palkitsevan tekijänsä.

Kuva: SEPPO RAUTIOVAARA

Kirjoittaja:
Tuomas Kaarkoski