Suomenniemen kunnanhallitus hyväksyi Mikkelin tarjouksen

Juha Nirkko kirjautti päätöksestä eriävän mielipiteen. Savitaipaleelle esitetään neuvotteluja perusterveydenhuollon yhteistyöstä vuonna 2008.

ANNE KOKKONEN

Mikkelin kaupungin tarjous perusterveydenhuollon palvelujen järjestämisestä hyväksyttiin odotetusti Suomenniemen kunnanhallituksessa.

Päätös ei syntynyt täysin yksimielisesti, sillä kunnanhallituksen jäsen Juha Nirkko (kesk.) esitti tarjouksen hylkäämistä ja kirjautti pöytäkirjaan eriävän mielipiteensä asiasta.

Nirkko katsoi, että Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri olisi mahdollistanut kunnan terveyspalvelujen säilymisen nykyisellä tasolla. Mikkelin tarjoama isäntäkuntamalli sen sijaan on palvelujen tarjonnan suhteen suurimmalta osin avoin.

– Ratkaisun linjaama vahva suuntautuminen Etelä-Savon maakuntaan verrattuna Etelä-Karjalan ylivoimaisesti kehittyvämmän ja vahvemman maakunnan antamiin mahdollisuuksiin pitkällä aikavälillä on kunnan elinkeinoelämän ja kuntalaisten kannalta virhearviointi.

Seuraava ratkaisu jättää Suomenniemen lyhytnäköisesti väliinputoajan osaan kahden maakunnan välissä, Nirkko varoitti.

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Suomenniemi ottaa käyttöön kunta- ja palvelurakenneuudistuslain edellyttämän toimintamallin Mikkelin kanssa vuoden 2009 alusta lukien.

KESKIVIIKKOISESSA kokouksessaan Suomenniemen kunnanhallitus antoi lausunnon myös Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin perustamissuunnitelmaluonnoksesta. Suomenniemi kannattaa sosiaali- ja terveyspiirin muodostamista Etelä-Karjalaan mutta ei ole siinä mukana.

Ensi vuoden osalta Suomenniemi haluaisi järjestää perusterveydenhuollon palvelunsa nykymallin mukaan.

Kunnanhallitus esittääkin Savitaipaleen kunnalle neuvotteluja perusterveydenhuollon yhteistyöstä vuonna 2008.

Kirjoittaja:
Anne Kokkonen