Annukalle etsitään uusia vuokralaisia tai ostajaa

MATTI SAARELAArabian, Hackmanin ja Iittalan merkkituotteita myyvä Iittala Gr

MATTI SAARELA

Arabian, Hackmanin ja Iittalan merkkituotteita myyvä Iittala Group lähtee Joutsenon Annukasta syyskuun lopussa ja siirtää tehtaanmyymälänsä Lappeenrannan Myllymäkeen.

Myös muun muassa Kermansaven astioita myyvä Kippo & Kuppi on sanonut irti vuokrasopimuksensa.

Artcafé Annukka saattaa lopettaa toimintansa kokonaan, jos Annukaan ei saada uusia vetovoimaisia vuokralaisia.

Kauppa on tähän asti käynyt Annukassa ihan hyvin. Samaa todistavat sekä Iittala Groupin myymäläpäällikkö Tarja Liukka että Kipon & Kupin yrittäjä Marika Vesikko.

– Meillä on myynnissä maailmanlaajuisesti tunnettuja merkkituotteita. Niitä ostavat Kuutostiellä liikkuvat matkailijat. Joutsenolaisten osuus asiakkaista on ehkä viisi prosenttia, Liukka kertoo.

Liukan mukaan Annukan liikennejärjestelyjen hankaluutta on liioiteltu. Asiakkaat ovat löytäneet ihan hyvin tiensä perille.

Vesikko on valmis myös jatkamaan Annukassa, jos Iittala Groupin tilalle saadaan vuokralaiseksi jokin tunnettujen merkkituotteiden kauppias.

– Meillä on mennyt oikein hyvin nämä kolme vuotta, jotka olemme Annukassa toimineen, Vesikko sanoo.

Liukan mukaan Iittala Group on etsinyt itselleen uutta liiketilaa Lappeenrannan Myllymäestä jo vuodesta 2002 lähtien. Nyt tilat saatiin samasta liikerakennuksesta, johon tulee myös Veikon Kone.

Myöskään Vesikko ei pidä Annukkaa parhaana mahdollisena paikkana myymälälleen.

– Meillä on myös muita suunnitelmia, Vesikko myöntää.

Joutsenon kaupungin suunnittelusihteerin Pekka Kirsin mukaan Annukkaan yritetään löytää uudet vuokralaiset. Toinen vaihtoehto on kiinteistön myynti. Joutsenon kaupunki omistaa hieman yli puolet kiinteistöosakeyhtiön osakkeista.

Vielä toistaiseksi myynti ei Kirsin mukaan ole ensimmäinen vaihtoehto.

– Meille sopii sekä kiinteistön myynti että vuokraus, sanoo vajaat puolet Annukasta omistavan Metos Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Ahlstén.

Metos on etsinyt Annukaan uusia vuokralaisia lehti-ilmoituksella. Toistaiseksi ne eivät ole tuottaneet tulosta.

Joutsenon kaupungilla on myös oma hanke tilojen vuokraamiseksi.

Kirjoittaja:
Matti Saarela