BB-festivaaliviikko painuu plussan puolelle

Yksittäisistä illoista kovin menestys oli edellisen viikon rokkilauantai.

TUOMAS KAARKOSKI

Imatra Big band festivals kasvatti hieman kävijämääriään viime vuoteen verrattuna. BB-teltassa kävijöitä oli tänä vuonna noin 15 000. Koko tapahtuman kävijämäärä asettuu alustavien arvioiden mukaan 52 000 vierailijan pintaan.

– Tämä vuosi on ollut hyvää keskitasoa. Viime vuodesta kasvua ei ole tullut paljoa, mutta vähän kuitenkin, festivaalien tiedottaja Heli Rautanen paljastaa.

Yksittäisistä illoista eniten yleisöä veti viime viikon rokkilauantai, jolloin teltassa nähtiin Monsteriser, PMMP ja Apulanta. Ilta oli loppuunmyyty eli teltassa oli noin 2 500 ihmistä. Vastaavasti vähiten yleisöä houkutti keskiviikko, jonka päätähti amerikkalainen Vanguar Jazz Orchestra veti telttaan noin 700 henkeä.

– Meitä on usein kritisoitu rokki-iltojen järjestämisestä. Näiden iltojen tuloilla katamme kuitenkin puhtaasti jazziin ja big bandeihin keskittyvät illat.

Ennakkoon paljon odotettu Ike Turner perui esiintymisensä viime hetkellä sairauteen vedoten. Rautasen mukaan lippupalautuksia tuli noin sata.

– Suurin osa vaihtoi lipun perjantaille tai lauantaille. Olen iloinen siitä, että yritysasiakkaat eivät vaihtaneet lippujaan, vaikka sitä vähän ennakkoon pelkäsimmekin.

Järjestelypuolella Rautiaisen mukaan kolmitasoisesta telttajärjestelystä on tullut ihmisiltä vain hyvää palautetta. Valitukset ovat keskittyneet lähinnä sisäänpääsyjärjestelmään.

– Jonkin verran on tullut napinaa siitä, että teltan ulkopuolella ei päässyt käymään. Odotimme nuorten protestoivan tätä eniten, mutta asia menikin melkein päinvastoin, tiedottaja nauraa.

Imatra Big band festival ry:n puheenjohtaja Jussi Virsunen on tyytyväinen tapahtuman ohjelmistoon.

– Tapahtuman nimen mukaisesti pyrimme saamaan jokaiselle päivälle ainakin yhden big bandin esiintymään ja onnistuimme siinä, Virsunen kertaa.

Tapahtuman medianäkyvyyden suhteen Rautasen tunnelmat ovat kaksijakoiset. Etelä-Karjalassa festivaalit ovat hyvin esillä, mutta valtakunnallisella tasolla on vielä tekemistä.

– Kovasti olemme yrittäneet työntää itseämme esille valtakunnallisesti, mutta se ei ole toiminut. Budjetti on tietysti rajallinen, mutta silti kehitystä pitää tällä puolella tapahtua.

Tapahtuman markkinointibudjettia karsittiin viime vuodesta. Markkinoinnista irronneet rahat satsattiin Rautasen mukaan viihtyvyyteen. Tänä vuonna tarjoiluista vastasi ensimmäistä kertaa Etelä-Karjalan osuuskauppa.

– Uuden buffet-pöydän lisäksi halvemmat hanatuotteet ovat saaneet ihmisiltä kiitosta. Myös ensi vuoden järjestelyistä on jo sovittu.

Lopullista talousarviota tämän vuoden tapahtumasta ei ole vielä saatavilla, mutta tiedottajan mukaan viikko painuu plussan puolelle.

– Tarkemmat arviot saan myöhemmin, mutta kyllä tämä vuosi antaa hyvän pohjan lähteä rakentamaan ensi vuoden festivalia.

Kuvateksti

Suomalaisten jazzlegendojen ilmaiskonsertti oli päätöspäivän kohokohta. Aikaisemmista vuosista poiketen legendakonsertti järjestettiin juhlavuoden kunniaksi kävelykadulla.

Kuva: SEPPO RAUTIOVAARA.

Kirjoittaja:
Tuomas Kaarkoski