Rajajääkärikomppanian päällikkö ja nimi vaihtuvat

TENHO TIILIKAINENIMATRA. Raja- ja merivartiokoulun alaisen Imatran Immolassa

TENHO TIILIKAINEN

IMATRA. Raja- ja merivartiokoulun alaisen Imatran Immolassa toimivan Rajajääkärikomppanian päällikkö ja nimi vaihtuvat.

Nykyinen päällikkö, kapteeni Juha Klemetti jatkaa upseeriopintojaan. Uudeksi päälliköksi tulee kapteeni Jukka Lukkari.

Uuden yksikön nimeksi tulee Erikoisrajajääkärikomppania. Tämä siitä syystä, että Immolaan astuvat maanantaina varusmiespalvelukseen uutena joukko-osastona erikoisrajajääkärit. Kutsun on saanut 70 erikoisrajajääkäriksi hakenutta. Yhteensä hakijoita oli 239.

Vuoden kestävä koulutus Erikoisrajajääkärikomppaniassa antaa kyvyn toimia rajavartiolaitoksen vaativimmissa reservin tehtävissä.

Aikaisempaan nähden varusmieskoulutuksessa muuttuvat erityisesti käytettävät toimintamenetelmät, -taktiikka ja kalusto.

Rajavartiolaitos ja Puolustusvoimat ovat panostaneet koulutuksen aloittamiseen hankkimalla koulutusmateriaalia sekä jatkokouluttamalla Erikoisrajajääkärikomppanian henkilökuntaa tuleviin tehtäviin.

Erikoisrajajääkärikomppania antaa alokkailleen johtamiskoulutusta heti ensimmäisestä palvelusviikosta alkaen, koska palveluksessa on kerrallaan vain yksi saapumiserä. Kaikille annetaan vähintään reservin aliupseerikoulutus. Erikoisrajajääkärikurssin kouluttajina toimii koko palveluksen ajan rajavartiolaitoksen henkilökunta.

RAJAVARTIOLAITOS

Kuvateksti

Miehet ja kyltit vaihtuvat Immolassa. Rajajääkärikomppanian päällikkö kapteeni Juha Klemetti jättää erikoisrajajääkärikomppanian kapteeni Jukka Lukkarille.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen