Kotiseuturetket vetävät väkeä Uukuniemen kyliin

HELINÄ LEMINENPARIKKALA. Kotiseutumatkat luovutetun Uukuniemen alueelle ovat

HELINÄ LEMINEN

PARIKKALA. Kotiseutumatkat luovutetun Uukuniemen alueelle ovat taas nousseet suosioon. Tänä vuonna 55 vuotta täyttävä Uukuniemi-seura on huomannut, että matkailuinnostusta kannattaa hyödyntää.

Yksi innokkaista kotiseuturetkeilijöistä on nykyisin Pohjanmaalla, Kortesjärvellä, asuva Leo Kokko. Hän kävi vanhoilla mansikkamailla Sikopohjan kylässä viimeksi kesäkuun alussa. Hän on ollut myös monella matkalla vetäjänä.

Kokko toi aiemmin Uukuniemi-juhlillekin linja-autollisia väkeä Kortesjärveltä.

– Juhliin lähtijät alkavat jo vähetä. Omalla autolla tultiin tällä kertaa, hän totesi Uukuniemen kirkkomäellä lauantaina.

Omassa perheessään hän on pohjustanut juhlinnan tulevaisuutta. Mukana olivat tytär Mirja Teppo ja tämän 12-vuotias tytär Marika.

MIRJA TEPPO ei lyhyen juttutuokion aikana erityisesti hehkuta uukuniemeläisyyttä tai vanhempiensa evakkojuuria. Hän kasvoi pohjanmaalaiseksi Kortesjärvellä. Juhlilla itärajan tuntumassa on toki tullut käytyä monet kerrat.

– Mukava oli tulla taas.

Marika myöntää, että hänestäkin oli kiva lähteä käymään. Hän myönsi, että Uukuniemi-tietous oli vielä aika vähissä.

– Katselithan sinä vanhaa karttaa ja vertailit, missä raja oli kulkenut, äiti huomautti.

HANNES TIAINEN nautti juhlista paikkakuntalaiseksi palanneena. Hän on lähtöisin Uukuniemen kirkonkylästä ja palasi sinne 1,5 vuotta sitten takaisin.

– Nämä juhlat kokoavat uukuniemeläiset. Ja retket ovat hyviä. Kävin seuran matkalla Härkälässä pari viikkoa sitten. Siskoni oli siellä opettajana ennen sotia.

UUKUNIEMI-SEURA ilmoitti vuosikokouksessaan tehostavansa jäsenhankintaa. Erityisesti seura kaipaa nuoria ja keski-ikäisiä liittyjiä. Jäseniä oli kokouksen aikaan 376. Seura aikoo vahvistaa rivejään järjestämällä tapahtumia uukuniemeläisten evakkojen sijoituskunnissa. Myrskylässä teema kokosi keväällä yli 30 ihmistä.

Kuvateksti

Uukuniemen kirkkomäellä kuhisee tänä viikonloppuna väkeä. Juhlat jatkuvat tänään.

Kirjoittaja:
Helinä Leminen