Lappeenranta Festivals jäi raskaasti tavoitteestaan

Uudet järjestäjät sanovat harkitsevansa tarkkaan, järjestävätkö he festivaalia enää ensi vuonna.

HELINÄ HUUHTANEN

Lauantaina päättynyt Lappeenranta Festivals jäi tänä vuonna reilusti tavoitteestaan. Jopa 8 000 – 9 000 kävijää odottanut, reilun viikon mittainen tapahtuma keräsi lopulta vain 6 000 – 7 000 kuulijaa. Yksi festivaalin tuottajista, Mikko Hansson, on selvästi pettynyt festivaalin tulokseen.

– Kyllä se täytyy nyt tosi tarkkaan harkita, lähdemmekö järjestämään festivaalia enää ensi vuonna. Kunhan kaikki loput laskut tulevat, niin näemme mikä loppusaldoksi tulee. Tuottoahan siitä ei tullut, se on selvä, ja jatko riippuukin tappioiden suuruudesta, Hansson listaa.

Jälkikäteen jos saisi päättää, Hansson pitäisi ohjelmistossa ne muutamat hyvät illat ja poistaisi muut.

– Vanhat kunnon hitit tuntuvat toimivan täällä hyvin. Esimerkiksi avajaisperjantai Yö-yhtyeineen oli hyvä. Myös PMMP:n ja Irinan keikat toimivat, ja Zen Cafékin oli sellainen keskiverto. Muut illat jäivät selvästi tavoitteestaan.

ESIMERKIKSI Hanna Pakarisen ja Antti Tuiskun keikkailta oli järjestäjille pettymys.

– Hanna on tainnut keikkailla täällä jo liikaa. Hänet on jo nähty.

Jatkossa Hansson olisi valmis supistamaan tapahtumaa ja harkitsemaan keikkalistaa entistä tarkemmin. Hän myös pohti, onko tapahtumia Lappeenrannassa jo liikaa, vai eikö väki vain yksinkertaisesti enää liiku täällä.

Muuten tapahtumajärjestä Wanaja Event Oy odottaa kesäfestareiltaan suhteellisen hyvää tulosta. Hämeenlinnan Wanajafestival onnistui nappiin, ja Kokkolankin suunnalla näyttää hyvältä. Tornio jäi vähän tavoitteestaan.

Kirjoittaja:
Helinä Huuhtanen