Maajoukkuelaituri vahvistamaan Catzin rivejä

Viiden oman kasvatin siirtyminen opiskelupaikan tai töiden perässä muille paikkakunnille sai aikaan yllättävän pelaajavajeen.

ARTTU MUUKKONEN

LAPPEENRANTA. Viime kauden naisten koripallon SM-hopeajoukkue Catz on tehnyt sopimuksen 185-senttisen Tamara Tathamin kanssa. 21-vuotiaan Kanadan maajoukkuepelaajan kanssa tehty sopimus kattaa yhden kauden.

Tatham pelasi neljä edellistä kautta Massachusettsin yliopiston joukkueessa. Pitkä laituri liittyy Catziin vasta lokakuun alussa, sillä hän on loppukesän ja syksyn mukana Kanadan naisten maajoukkueessa, jolla on edessään olympiakarsinnat syyskuussa Chilessä.

SM-sarjan avaus on 6.10.

– Toivottavasti Tatham ehtii ensimmäiseen peliin mukaan. Sisäänajo tietysti kestää jonkin aikaa, mutta onhan siinä 36 runkosarjan ottelu aikaa, ei liene kiirettä, Catzin päävalmentaja Tommi Koskinen sanoo.

Catzilla oli joukkue jo kesällä kasassa, mutta viiden oman kasvatin lähteminen opiskelujen ja töiden perässä muille paikkakunnille sai aikaan ison vajeen. Tathamin nimi oli jo keväällä ollut Catzin listoilla, mutta silloin ei uusia pelaajia tarvittu. Nyt kanukki saatiin pikaisella haulla Lappeenrantaan. Suomalaisia pelaajia ei tässä vaiheessa kesää ollut enää vapaana.

– Tathamilla olisi muitakin ottajia ollut, oli pientä kilpailua hänestä. Vaikka hänelläkin on kahden viikon koeaika, niin ainakaan saamieni tietojen perusteella en usko, että Tathamia tarvitsee vaihtaa kesken kauden.

Tathamille on kaavailtu laitapelaajan paikkaa. Koskisen mukaan Tatham saattaa myös pelata sentterinä, kun Kaisa Tuurelle ja Yelena Solovyevalle halutaan antaa lepoaikaa.

Viime kaudella Tathamin keskiarvot olivat pelaamassaan 30 ottelussa 12,8 pistettä, 9,0 levypalloa sekä 3,0 syöttöä.

Catzin kokoonpano

Joukkueessa pelaavat ensi kaudella Vilma Kesänen, Kaisa Valtakari, Kaisa Tuure, Elena Reshetko, Yelena Solovyeva, Piia Harkko, Henna Alatalo, Kirbria Lewis sekä Tamara Tatham. Lisäksi muutama Catzin oma junioripelaaja tavoittelee paikkaa edustusjoukkueessa.

Kirjoittaja:
Arttu Muukkonen