Namika matkustaa Nikosiaan

Lappeenrantalaisten eurocupin avausvastustaja on kyproslainen Keravnos.

VESA SALMINEN

LAPPEENRANNAN NMKY kohtaa eurocupin avausottelussaan Kyproksen Nikosiasta tulevan Keravnosin. Joukkueet hyppäsivät suoraan toiselle kierrokselle, eikä niiden rasitteena ole karsintaa.

Voittaja kaksikosta menee kuudentoista joukkueen lohkovaiheeseen. Lohkoja on yhteensä neljä eli jokaisessa on neljä joukkuetta.

Namika aloittaa Keravnosin kanssa kotona 20. marraskuuta ja viikkoa myöhemmin on edessä vierailu Nikosiassa.

– Tavoitteemme on selvittää ensin karsinnat ja edetä sitten kahdeksan joukkoon, Namikan valmentaja Mika Turunen latasi.

Turusen mukaan Keravnos ei ole vielä tuttu, mutta ainakin viime kaudella Kyproksen kolmonen oli varsin kansainvälinen ryhmä. Keravnos oli viime kaudella tyngäksi jääneen Challenge cupin loppuottelussa, jossa se hävisi Samaralle.

TOISSA KAUDELLA kyproslaiset pudotti Challenge cupista Debrecenin, jonka Namika puolestaan pudotti sen jälkeen. Keravnos on osallistunut kansainvälisen koripalloliiton alaisiin sarjoihin säännöllisesti 1990-luvulta lähtien.

Vastustajavaihtoehtoina olleista joukkueista Turunen piti Keravnosia hieman helpompana kuin kreikkalaista Olympia BCS.A Larissaa tai turkkilaista Banvitia.

– Ihan tyytyväinen olen arvonnan tulokseen. Vastustajaksi olisi voinut tulla astetta tiukempikin, esimerkiksi Ural Great Venäjältä tai Cholet Ranskasta, Namikan kapteeni Pasi Riihelä mietti.

Kirjoittaja:
Vesa Salminen