Ollin talvi tarjoaa 300 tanssiopistolaiselle loikan parrasvaloihin

Nykytanssi nousee ensimmäistä kertaa kaupunginteatterin lavalle Sonja Tammelan tanssiopiston kokoill

Nykytanssi nousee ensimmäistä kertaa kaupunginteatterin lavalle Sonja Tammelan tanssiopiston kokoillan esityksessä. Suurproduktio saa ensi-illan maaliskuussa. Tanssiopiston syyskausi alkaa perinteisellä lajivalikolla. Valtaosa kursseista on muuta kuin klassista balettia.

ANNE KOTIHARJU

LAPPEENRANTA. Showt, modernit, jazzit, breikit, lastentanssit, tanssiremixit. 300 tanssin opiskelijaa, liuta opettajia ja jokunen muu ammattilainen tähyää jo ensi maaliskuuhun. Tuolloin loikkaa Sonja Tammelan tanssikoulun suurproduktio ensi-iltaansa Lappeenrannan kaupunginteatterin lavalle.

Kyseessä on tanssiopiston ensimmäinen kokoillan nykytanssiesitys, Ollin talvi. Nykytanssin nousu estradille kertoo tanssiopiston nykylinjasta: perinteisesti balettikouluna tunnettu opinahjo on laventanut tarjontaansa räväkästi kohti sitä mitä kysytäänkin: nykytanssia.

– Tänä päivänä tanssissa korostuu monipuolisuus, jota vaaditaan myös ammattilaisilta.

– Baletti on toki edelleen yksi opiston helmi, mutta nyt niitä on muitakin, kuvailee rehtori Kaija Kontunen.

OLLIN TALVI pohjautuu löyhästi Elsa Beskowin satuun. Kunnianhimosta kertoo sekin, että Ollin talvea varten sävelletään oma teos.

Se on tilattu Markus Pulkkiselta, joka toimii myös tuottajana.

Ollin talvi -produktiosta vastaava Minni Hirvonen on uppoutunut yhteisponnistukseen jo täysillä. Kesällä alkoivat workshopit. Niihin on osallistunut noin 30 kokeneempaa tanssin harrastajaa.

– Tämä on haaste sekä meidän isolle työryhmälle että kaikille lapsille. Porukka pääsee nyt tekemään oikeamittaista tanssitaidetta ja kokemaan oikean näyttämön lumon.

Kaija Kontunen maalailee kuvaa visuaalisesta, kauniista kokonaisuudesta.

– Esiintyjät pääsevät maistamaan ammattimaisuutta, kokevat näyttämön valot ja äänet. Kyllä se imaisee mukaansa.

NÄYTTÄMÖLLÄ kokemuskirjo on laaja: pienimmät esiintyvät muutaman kuukauden tanssikokemuksella ja kokeneimmat vuosikymmenen.

Ollin talven ohjaa Minna Pirilä-Martti, koreografeina on tanssiopiston opettajia, valosuunnittelusta vastaa Hannu Hauta-aho ja lavastuksesta Riitta Ukkonen.

Esityksiä Jukola-salissa on näillä näkymin 13. Edellinen suurtyö oli Kolme muskettisoturia vuonna 2004 ja sitä ennen Prinsessa Ruusunen vuonna 1998.

Tanssiopiston tämän lukuvuoden opetus alkaa elokuun puolivälissä. Kontusen mukaan jatketaan entisellä lajivalikoimalla eli lastentanssilla, lapsi ja vanhempi -ryhmällä, willipojilla, willimiehillä, breikillä, tanssimixillä, tanssiremixillä, modernilla tanssilla, jazztanssilla, showjazzilla, nykytanssilla, flamencolla, kehohuollolla ja baletilla.

Uusia opiskelijoita otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä elokuun 14. ja 15. päivä.

ES-ARKISTO/SEPPO RAUTIOVAARA

Kuvateksti

Tanssiopiston kevätnäytös hurmasi viime huhtikuussa.

TANSSIOPISTO ESITTÄYTYY

Tanssiopistolla avoimet ovet Linnoituksen yössä lauantaina 11.8. klo 14 – 18. Voi tutustua pukunäyttelyyn ja kokeilla tanssia ilmaisilla ”tule kokeilemaan tanssia” -tunneilla.

Flamenco-tanssia sataman lavalla lauantaina klo 15 ja 16.

Flamenco-ilta Patriassa 11.8. klo 19.30.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju