Suomenniemen valtuusto hyväksyi Mikkelin tarjouksen

Mikkelin kaupunki järjestää Suomenniemen perusterveydenhuollon vuoden 2009 alusta lukien. Suomenniemi jättäytyi Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin ulkopuolelle.

ANNE KOKKONEN

SUOMENNIEMI. Mikkelin kaupungista tulee Suomenniemen kunnan perusterveydenhuollon palvelujen järjestäjä vuoden 2009 alusta lukien. Kunnanvaltuusto hyväksyi Mikkelin tarjouksen yksimielisesti maanantaisessa valtuustokokouksessaan.

Yhteistyö Mikkelin kanssa ratkaisee myös kunta-

ja palvelurakenneuudistukseen liittyvät vaatimukset. Näin ollen Suomenniemen valtuusto päätti kannattaa sosiaali- ja terveyspiirin perustamista Etelä-Karjalaan mutta jättäytyä itse sen ulkopuolelle.

Vaikka esityslista oli tavallista pitempi ja raskaampi, toistakymmentä pykälää käytiin läpi runsaassa puolessa tunnissa. Hyväksytyiksi tulivat Lappeenrannan kaupunkiseutusuunnitelma, kunta- ja palvelurakenneuudistuksen toimeenpanosuunnitelma sekä suunnitelma talouden tasapainottamiseksi toteutettavista toimenpiteistä.

Valtuusto hyväksyi myös kolmen kesämökkitontin ja yhden lisämaa-alueen myynnin ja lisämäärärahat lastensuojeluun, vuoden 2007 varhaiseläkemenoperusteiseen ennakkomaksuun sekä Savitaipaleella opiskelevien koulukuljetuksiin.

Myös esitys 260 000 euron suuruisen lainan ottamisesta kymmeneksi vuodeksi hyväksyttiin.

Kirjoittaja:
Anne Kokkonen