Yrittäjän sielunelämän tuntija

ANSSI SILVENNOINEN LAPPEENRANTA. Marjut Hannelin työskenteli nuoruudessaan i

ANSSI SILVENNOINEN

LAPPEENRANTA. Marjut Hannelin työskenteli nuoruudessaan isän leipomoyrityksessä. Halu yrittäjien auttamiseen jatkui aikuisiässä. Hannelin on nähnyt satojen yritysten syntyvän ja kehittyvän teknologiakeskus Kareltekissa.

– Taustani ansiosta minun on ollut helppo ymmärtää yrittäjiä, Hannelin kertoo.

Hannelin on ollut Kareltekissa 20 vuotta, joista viimeiset 17 toimitusjohtajana.

– Tämä on haastava ja iloinen työpaikka. Olen tehnyt töitä täydestä sydämestäni.

– Vierastan kuitenkin Kareltekin henkilöitymistä minuun, sillä yrityksethän ne sen tuloksen ovat tehneet, Hannelin muistuttaa.

Oululainen Technopolis Oyj tuli Kareltekin pääomistajaksi kaksi vuotta sitten. Hannelinin mukaan Kareltek on saanut uudelta omistajalta rutkasti voimaa investointeihin, kasvuun ja osaamisresursseihin.

– Technopoliksen omistuksessa ovat nykyään maan vahvimmat teknologiakeskukset. Niiden kehittäminen yhdessä on ollut antoisaa. Technopoliksen Lappeenrannan-yksikön tavoitteena on kasvaa merkittävästi tulevina vuosina.

– Kaikki mahdollisuudet tavoitteen toteutumiseen ovat olemassa. Olen iloinen Lappeenrannan kaupungin puolesta, Hannelin sanoo.

Hannelin on tehnyt yhteistyötä Lappeenrannan teknillisen yliopiston kanssa koko Kareltek-aikansa.

Paikallisista menestyksen siemenistä hän nostaakin esiin LTY:n osaamisen energia- ja ympäristötekniikan alalla.

– Näiden alojen yritykset tulevat kasvamaan osin yleisen kehityksen mukana, mutta myös siksi, että LTY:ssä on näiden alojen vahva osaamiskeskittymä.

Hannelinin mukaan Suomi pärjää tulevaisuudessakin vain osaamisen turvin. Hän kaipaakin LTY:n aseman korostamista Lappeenrannan imagomarkkinoinnissa.

– Alueelle pitäisi saada lisää tunnettuutta yliopiston kautta. Tämä mantra on pysynyt samana jo monen monta vuotta. Olemmeko sitten olleet tähän mennessä liian vaatimattomia, ja viesti ei ole mennyt perille.

Hannelin jää eläkkeelle tämän vuoden lopussa. Kareltekin pitkäaikainen toimitusjohtaja kertoo aloittaneensa luopumisprosessin jo 12 vuotta sitten.

– Silloin päätimme yhteisen eläkepäivän aviomieheni kanssa. Tulevaa eläkeaikaa pohtiessa Hannelinin ajatukset menevät lastenlapsiin, mökkeilyyn ja hurjaan määrään lukemattomia romaaneja.

– Voisin kirjoittaa kokemuksistani vaikka kirjan. Niin paljon on tapahtunut.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen