Joutseno valmisteli investointilistaansa

Pääterveysasema, palvelukeskus ja palveluasuminen ovat kolme kärkihanketta.

URPO LAANINEN

JOUTSENO. Pääterveysaseman laajennus ja peruskorjaus, palvelukeskuksen parantaminen ja palveluasuntojen rakentaminen ovat Joutsenon kaupungin kolme kärkihanketta tulevalla investointilistalla. Sille on mahdutettu hankkeita ainakin Joutsenon Energia Oy:n arvon verran eli 22,9 miljoonalla eurolla.

Kaupunginhallitus valmisteli investointilistaa iltakoulussaan maanantaina. Listan kokonaissumma pysyi kokouksen jälkeen yhä noin 25 miljoonassa eurossa. Lopullisen esityksensä valtuustolle hallitus tekee ensi maanantaina.

Investoinnit tehdään etupainotteisesti viiden vuoden kuluessa kuntaliitoksesta, mikäli valtuusto hyväksyy yhdistymisen Lappeenrannan kanssa.

Talous- ja kehittämistoimikunnan tekemään esitykseen sisältyivät 25,5 miljoonan euron investoinnit, joten listaa jouduttaneen hieman supistamaan. Toisaalta yksittäisten hankkeiden lopulliset kustannukset eivät ole vielä tiedossa. Ne tarkentuvat urakkatarjousten perusteella.

Pääterveysasemaa laajennetaan rakentamalla yksi kerros lisää. Peruskorjaus käsittää potilasvessojen rakentamisen jokaiseen huoneeseen.

Palvelukeskuksessa uusitaan LVIS-tekniikka ja sadevesijärjestelmä sekä kunnostetaan piha. Vanhusten palveluasumisen rakentamista kaupunki tukee tontteja luovuttamalla.

Keskustaajama ja Korvenkylä tarvitsevat uuden päiväkodin. Myös Korvenkylän koulua pitäisi laajentaa ja sen pihaa kunnostaa. Koulukeskuksessa on tarkoitus uusia auditorio ja sen tekniikka. Lisäksi kohteina ovat putkistot ja pihan kunnostus.

Harjoitusjäähalli sisältyy myös investointilistalle. Se rakennetaan asemakaavassa varatulle tontille urheilukeskukseen.

Keskuskadulla on tarkoitus toteuttaa maisemakatusuunnitelmaa sekä kunnostaa keskeisimmät puisto- ja yleiset alueet. Kuutostien kohdalla tehdään kaksi rata-alikulkua, Ukonhauta ja Metsälä-Hongisto.

Investointilistalle sisältyy myös vanhojen asuntoalueiden katujen uusimista ja päällystämistä. Tapiolaa, Rientolaa ja Taiteilijataloa on tarkoitus peruskorjata.

Ravattilan koululla tehdään liikennejärjestelyjä ja kyläkeskuksia valaistaan. Ravattilan koulun järjestelyt nousivat eilen investointilistalla hieman ylöspäin. Raviradan kentälle rakennetaan kumihiekkatekonurmi.

Lisäksi listalle sisältyy Myllymäen kehittämissuunnitelman toteuttamista, haja-asutusalueiden vesihuoltoa ja elinvoimaisuuden lisäämiseen liittyviä kehittämishankkeita.

Kirjoittaja:
Urpo Laaninen