Jussi Markkasen jäätävä pois SaiPan hallituksesta

Veikkauksen kannalta kyseessä on jääviysongelma. Jokereiden maalivahti ei voi toimia myös SaiPassa. Osakkeensa Markkanen saa pitää, mutta äänivalta on mennyt.

KAISA JUNTUNEN

LAPPEENRANTA. Edmontonista Jokereihin siirtyneen maalivahti Jussi Markkasen, 32, on jättäydyttävä pois SaiPan hallituksesta. Hän saa pitää osakkeensa, mutta ei saa käyttää äänivaltaansa. Markkanen ei voi olla enää missään SaiPan päätöksenteossa mukana.

– Mietimme SM-liigan toimitusjohtajan kanssa asiaa ja päädyimme tähän ratkaisuun. Veikkaus katsoo, että kyseessä on jääviysongelma. Markkanen ei voi pelata samaan aikaan Jokereissa ja toimia SaiPassa, SaiPan hallituksen puheenjohtaja Tuomo Räsänen perustelee.

Imatran Ketterässä pelaajauransa aloittanut Markkanen siirtyi 16-vuotiaana SaiPaan. SaiPan SM-liigajoukkueessa hän pelasi neljä vuotta kausilla 1996–2000. Sen jälkeen Tapparassa ja NHL:ssä peliuraansa jatkanut Markkanen hankki Liiga SaiPa Oy:n osakkeita kolme vuotta sitten. Hänellä on 8,5 prosentin osuus osakkeista.

SM-LIIGAN kauden avausristeilyllä Tallinnan laivalla keskiviikkona seilannut Jussi Markkanen piti selvyytenä sitä, että hänen on jäätävä pois SaiPan hallituksesta, mutta osakkuuksiensa kohtalosta hänellä ei ollut tarkkaa käsitystä.

– Olisin jäänyt hallituksesta pois ilman tätä veikkauskähinääkin, hän kommentoi.

Markkanen kertoi, ettei ole ollut aikoihin SaiPan hallituksen kokouksissa. Viime talvena kokoukset jäivät väliin, koska mies asui Edmontonissa, eikä hän mennyt kokouksiin myöskään kesällä Suomeen palattuaan ja Jokereihin siirryttyään.

TILANNE ON uusi SM-liigassa. Koskaan aiemmin ei ole tarvinnut pohtia vastaavaa jääviysongelmaa.

– Tämä on ennakkotapaus. Uskon, että vastaavat tilanteet tulevat yleistymään, sillä entistä useampi pelaaja on kiinnostunut olemaan mukana myös liiketoiminnassa, Tuomo Räsänen arvelee.

ES-ARKISTO/MIKA STRANDÉN

Kuvateksti

Jussi Markkasen jääviysongelma on ennakkotapaus SM-liigassa.

Kirjoittaja:
Kaisa Juntunen