Kylpylä etsii lisää kokoustajia Imatralle soittoruokalan avulla

Kylpylän hyvin sujunut kesä luo pohjaa kasvuodotuksille. Mittava tilojen laajennus jatkuu myös ensi vuonna.

PETTERI VÄRTÖ

IMATRA. Osanottajien määrä Etelä-Karjalan viihderavintolakilpailuun kasvaa. Imatran kylpylä ottaa saneeratut ravintolatilansa käyttöön ensi tiistaina. Sen jälkeen soitto soi viitenä iltana viikossa ja juoma- sekä ruokatarjonta laajenee. Tarkoitus on sekä täyttää aukko että lisätä vieraita.

– Imatralla on ollut pulaa useampana iltana elävää musiikkia soittavasta viihderavintolasta. Kylpylän tavoitteena on myös kasvattaa kokous- sekä yrityssektoria ja vakiintuneen iltaelämän tarjoaminen on sen edellytys, Imatran kylpylän toimitusjohtaja Jarmo Ikäheimonen kertoo.

Kylpyläravintolan ohjelmisto rakentuu Ikäheimosen mukaan puolivuosittain. Syksyn esiintyjälista on lyöty lukkoon ja koostuu kotimaisista artisteista ja orkestereista. Teemoista valmiiksi mietittyinä ovat naisten tiistait, tähtien torstait ja nuorekkaamKylpylä etsii lisää kokoustajia

Imatralle soittoruokalan avullaman ilmeen perjantait.

JALAN VIPATUKSEN ohella Imatran kylpylä aikoo nostaa profiiliaan myös palan ja painikkeen tarjoajana. Tavoitteena on lisätä annosten ja ruokailijoiden määrää tuntuvasti nykyisistä. Annoksissa mennään tällöin lähelle tuhatta, ruokailijoissa keskimäärin tuhannen puolikasta.

– Kylpylän buffet-pöytä säilyy ja ajatuksena on, että ruokaravintolan kynnys on mahdollisimman alhainen sekä kylpylävieraille että paikkakuntalaisille. Tarjolla on ruokien kirjo pikkupurtavasta juhlavampiin kattauksiin, Ikäheimonen sanoo lukujen lisäyksen perusteluiksi.

Uusi aulabaari ja uusittu ravintola merkitsevät myös uusia ravintola-alan työpaikkoja. Alkuvaiheessa lisäys on vajaa kymmenen määräaikaista. Jos homma pelittää toivotusti, kylpylän vakinaisten työpaikkojen määrä nousee nykyisestä 130:sta 140:een, toimitusjohtaja lupaa.

RAVINTOLOIDEN laajentaminen perustuu kasvuodotukselle. Tulevaisuususkolle luo pohjaa kotimaisten kylpylöiden hyvä menestyminen kuluvana vuonna. Ihmisten lisääntynyt liikkuminen on näkynyt kassavirran kasvuna myös Imatran kylpylässä, Jarmo Ikäheimonen kertoo.

– Kauppaa on tehty kesän aikana mukavasti. Majoitusvuorokausia oli viime vuonna 107 000 ja syksystä riippuen se näillä näkymin ylittyy jonkin verran. Myös Taikametsän kävijämäärässä ollaan pikkuisen edellä viimevuotista 330 000:tä. Määrät ovat odotusten mukaisia.

KASVUN HAKEMINEN Imatran kylpylässä ei pysähdy ravintolamaailman uudistamiseen. Urakkalaskenta seuraavaksi uusittavista ja rakennettavista kohteista on parhaillaan menossa. Urakkatarjouskuoret avataan parin viikon kuluttua, jolloin aikataulu ja kohteet tarkentuvat.

– Kokoustilojen laajennus, 32 hotellihuoneen laajennus, keilahallin lisääminen sisätoimintatiloihin, vesimaailman laajennus ja vanhan allasosaston saneeraus sekä loma-asuntojen rakentaminen, Jarmo Ikäheimonen listaa kohteita.

– Aikataulu on hyvin kireä. Suurin osa pitäisi olla valmiina ensi vuoden aikana, mutta urakkaneuvotteluissa tarkentuu, missä laajuudessa. Allasosaston saneeraus riippuu siitä, miten se mahdollisimman vähän haittaa toimintaa, hän jatkaa.

Kylpyläsäätiö haluaisi kylpylätontin läheisyyteen myös jäähallin ja on tarjonnut Imatran vapaa-aikakeskusta sen yhdeksi sijoitusvaihtoehdoksi. Poliittinen päätöksentekokoneisto puhuu Mansikkalasta, mitä ratkaisua kylpylän toimitusjohtaja pitää kokonaan kaupungin omana asiana.

Kirjoittaja:
Petteri Värtö