Ruokolahden valtuusto siunasi piiriin liittymisen

PETTERI VÄRTÖRUOKOLAHTI. Ruokolahden kunnanvaltuusto toivoo maakunnallisen s

PETTERI VÄRTÖ

RUOKOLAHTI. Ruokolahden kunnanvaltuusto toivoo maakunnallisen sosiaali- ja terveyspiirin syntymistä. Valtuusto päätti maanantai-iltana yksimielisesti, että Ruokolahti liittyy terveyspiiriin 1. tammikuuta 2009. Valtuustokokouksen ryhmäpuheenvuoroissa vaihtoehtoja ei nähty.

– Ruokolahti on ollut johdonmukainen ja järkevä piiriä valmisteltaessa ja katsoo asian loppuun saakka. On valitettavaa, että muutaman tuhannen asukkaan kunta vaikeuttaa 100 000 asukkaan elämää, Risto Nevalainen (kesk.) sanoi Taipalsaareen viitaten.

– Terveyspiiri on iso asia, ja maakunnallinen malli ainoa oikea, joten Ruokolahden on oltava mukana, Esko Ijäs (sd.) totesi.

Myös kokoomusryhmä piti maakunnallista mallia hyvänä. Toivo Launiainen (kok.) kuitenkin toivoi, että terveydenhoidollinen yhteistyö Imatran seudun kuntien kanssa olisi mahdollista myös jatkossa. Heikki Vanhasen (sd.) mukaan yhteinen piiri taas olisi viesti ulospäin.

– Etelä-Karjala on kuihtuva maakunta. Sen houkuttelevuus kärsii, jos asioita ei pystytä yhdessä sopimaan, kunnanvaltuuston puheenjohtaja sanoi harvinaisessa puheenvuorossa tervetulosanojensa yhteydessä.

VALTUUSTO katsoi eteenpäin myös muissa asioissa. 1. varapuheenjohtaja Kimmo Tiilikainen (kesk.) aloittaa ministerintyöt perjantaina eikä kertomansa mukaan ehdi osallistua kunnanhallituksen työskentelyyn. Sijainen valitaan seuraavassa kokouksessa.

Valtuusto sai tiedon Ruokolahden vanhustenhuollon strategiasta 2007–2015. Siihen liittyen Leila Lehtinen (kd.) kysyi, miten kunta vastaa vanhusten lisääntyvään hoidontarpeeseen, kun laitoshoidossa vanhuksia on jo nyt jatkuvasti ylipaikoilla.

Vesa Kokkonen (sd.) jätti valtuustolle aloitteen maalla olevien mattolaitureiden parantamisesta. Viemäröidyt pesupaikat vähentäisivät veden päällä olevia paikkoja ja suojelisivat vesistöä.

Kirjoittaja:
Petteri Värtö