Seurakuntayhtymä on valmis käymään kauppaa

JYRKI NUOTTIMÄKILAPPEENRANNAN seurakuntayhtymä on luopumassa Tuosan leirikes

JYRKI NUOTTIMÄKI

LAPPEENRANNAN seurakuntayhtymä on luopumassa Tuosan leirikeskuksen alueesta. Yhtymä hakee alueelle ranta-asemakaavaa loma-asunnoille. Sen myötä myös kohteen kauppahinta kasvaa.

Tuosan leirikeskuksen toiminnot seurakuntayhtymä haluaa siirtää muualle, koska Skanska Kodit Oy:n tuleva loma-asuntoalue vaikuttaisi myös seurakunnallisiin rientoihin.

– Rauha leirikeskusmaiseen toimintaan on lomakylän valmistuttua aika lailla mennyttä, sanoo seurakuntayhtymän talousjohtaja Irmeli Hakkarainen.

– Me jäämme tavallaan pussin perälle. Siksi keskitämme leiritoiminnan muihin keskuksiin. Kuusiranta Nuijamaanjärven rannalla on kohde, jota voimme laajentaa suuremmaksi, ja Piiluvassa toiminta jatkuu edelleen, Hakkarainen sanoo.

TUOSAN kaavan kanssa seurakuntayhtymä haluaa edetä yhtä jalkaa ja yhteistyössä Skanskan kanssa. Leirikeskuksen alueella on suunnilleen saman verran rakennusoikeutta kuin Skanskan kohteessa.

– Seurakuntayhtymä ei ole varsinainen rakentaja, vaan me haemme kaavan kautta tietyt mahdollisuudet rakentamiselle, Hakkarainen sanoo.

– Jos Tuosa saadaan suunnitelman mukaisesti tontitettua, se voidaan myydä heti pois joko kokonaan tai tontti tontilta.

Hakkaraisen mukaan seurakuntayhtymän tavoitteena on saada kaava, joka tarjoaa loma-asuntorakentamiselle monia erilaisia mahdollisuuksia markkinoiden kysynnän ja tarpeiden mukaan.

Kirjoittaja:
Jyrki Nuottimäki