Skanska Kodit rakentaa loma-asuntokohteen Tuosaan

Lappeenrannan Tuosaan valmistellaan ranta-asemakaavaa kymmenille loma-asunnoille golfkentän tuntumaan.

JYRKI NUOTTIMÄKI

LAPPEENRANTA. Skanska Kodit Oy on käynnistänyt mittavan loma-asuntojen rakennuskohteen suunnittelun Lappeenrannassa. Rakennusyritys osti UPM:ltä viime joulukuussa Tuosasta noin 12 hehtaarin maa-alueen, joka on määritelty osayleiskaavassa loma-asuntorakentamiselle.

Kohde sijaitsee Etelä-Saimaa Golfin alueen tuntumassa Vehkataipaleentien toisella puolella. Skanska Kodit on käynnistänyt kaupungin kanssa alueesta ranta-asemakaavan laatimisen.

Samassa yhteydessä valmistellaan myös viereisen Lappeenrannan seurakuntayhtymän omistaman Tuosan leirikeskuksen alueen kaavoitusta, sanoo kaupungin kaavoituspäällikkö Erkki Jouhki.

SKANSKA Kodit Oy:n omistuksessa olevalle alueella on jo osayleiskaavassa merkitty kolmeen eri paikkaan yhteensä 4 500 kerrosneliömetriä rakennusoikeutta.

– Jokaisessa kohteessa rakennusoikeus on 1 500 kerrosneliömetriä, ja sen mukaisesti toivomme myös ranta-asemakaavaa laadittavan, sanoo Skanska Kotien projektijohtaja Panu Sivula.

– Tuosaan on tarkoitus rakentaa kymmeniä loma-asuntoja. Lopullisia suunnitelmia siitä, minkä kokoisia tai tyyppisiä asuntoja sinne nousee, meillä ei vielä ole, mutta rivitaloja tuskin ryhdymme rakentamaan.

Skanska haluaa valmistella omaa asuntosuunnitteluaan rinnan kaavoitustyön kanssa. Kustannusarviota ei vielä ole, mutta Sivulan mukaan kohteen rakentaminen nousee reilusti yli kymmenen miljoonan euron, koska yhtiö rakentaa myös alueen infrastruktuurin.

LAPPEENRANNAN seurakuntayhtymän Tuosan leirikeskuksen alueelle laaditaan myös ranta-asemakaavaa. Seurakuntayhtymä luopuu leirikeskuksesta ja haluaa kaavoittaa omistamalleen alueelle tontteja loma-asunnoille.

– Kaavoituksen jälkeen olemme valmiit myymään joko koko alueen tai tontin kerrallaan, sanoo seurakuntayhtymän talousjohtaja Irmeli Hakkarainen.

Leiritoimintansa seurakunnat siirtävät laajennettavaan Kuusirantaan Nuijamaanjärvelle sekä Piiluvan leirikeskukseen.

Kirjoittaja:
Jyrki Nuottimäki