Kulttuurikimara tuo yhteen nuoret kulttuurin harrastajat

Riina Nokso-Koivisto Lappeenranta. Lähes sata Kalevan nuorten kerholaista er

Riina Nokso-Koivisto

Lappeenranta. Lähes sata Kalevan nuorten kerholaista eri puolelta Etelä-Karjalaa saapuu viikonloppuna Lappeenrantaan Kulttuurikimara-tapahtumaan. Viikonlopun aikana lapset ja nuoret tanssivat, kokeilevat sirkustemppuja ja tekevät teatteria.

Kesämäenrinteen, Kesämäen ja Armilan kouluilla järjestetään nuorille työpajoja. Tanssityöpajoihin osallistujat tulevat pääosin maakunnan kansantanssiryhmistä. Teatterityöpajojen näyttelijänalut ovat Kulttuuria kylille -hankkeen teatteri-ilmaisukerhojen jäseniä sekä muita teatterista kiinnostuneita.

Kulttuurikimaran tanssityöpajoissa harjoitellaan Barnlek 2008- ja Piispalan Sottiisi -tapahtumissa esitettävää ohjelmaa Kanteleen tarina. Teatteripajoissa valmistetaan viikonloppuna improvisaation ja ääni- ja liikeharjoitteiden kautta yksi yhteinen esityskokonaisuus, sekä maskeerataan ja tehdään puvustuskokeiluja.

Viikonlopun aikana lapset pääsevät osallistumaan myös sirkustyöpajaan. Siellä tehdään sirkustemppuja liittyen akrobatiaan, tasapainoiluun ja ihmispyramideihin.Sirkuspajan lisäksi tanssijat pääsevät kokeilemaan näyttelijänkykyjään ja teatterilaiset tanssitaitojaan.

Lapsia ja nuoria tanssittavat Jussi Kaijankangas ja Tuija-Liisa Leino. Teatteripuolesta vastaavat Minna Pasi ja Sami Sivonen. Sirkustyöpajassa osallistujia luotsaavat Sirkus Tuikun sirkusopettajat Petra Mäki-Neuvonen ja Elina Jääski Taidekoulu Estradista.

Viikonlopun aikaansaannokset esitellään päätöstapahtumassa, joka on avoin yleisölle. Päätöstapahtuma alkaa sunnuntaina klo 14.30 Kesämäenrinteen koululla.

Kirjoittaja:
Riina Nokso-Koivisto