Markkinoistaan seura tunnetaan

TENHO TIILIKAINENRUOKOLAHTI. Ruokolahtelaisten syyskalenteri meni tänä vuonn

TENHO TIILIKAINEN

RUOKOLAHTI. Ruokolahtelaisten syyskalenteri meni tänä vuonna sekaisin. Kun normaalisti syksyllä on eletty ennen ja jälkeen markkinoiden aikaa, niin tänä vuonna tällaista ajallista vedenjakajaa lokakuun toisessa viikonvaihteessa ei ole ollut ollenkaan.

Keskuskoulun remontti katkaisi ainakin vuodeksi yli kolmekymmentä vuotta jatkuneen markkinaperinteen. Yhden vuoden katkos ei ole saanut ruokolahtelaisia pois tolaltaan, mutta markkinoille on jatkossa tilaus.

– Ei markkinoiden puuttuminen minua isosti hätkäyttänyt. Yleensä markkinoilla on tullut käytyä, jos on vain ollut paikkakunnalla. Ainahan sieltä tulee jotakin myös ostettua. Markkinat ovat hyvä paikka heräteostoksille, Kalle Laukkanen sanoo.

Hänen mielestään markkinoita ei välttämättä tarvittaisi edes joka vuosi.

– Yhdistyksissä puuhaaville taisi olla osittainen helpotuskin, kun markkinoissa oli välivuosi.

Ruokolahden Hauklappiin muutama vuosi sitten perheineen asumaan muuttaneelle Pirjo Parviaiselle Ruokolahti-markkinat on vielä kokematon juttu. Parviainen oli kyllä kuullut markkinoista.

– Totta kai markkinat elävöittävät koko pitäjän elämää. Ihmiset pääsevät tapaamaan toisiaan. Ei Ruokolahdella näin syksyisin liikaa tapahtumia ole.

Äitsaaren Terävälässä asuva Aune Sikiö ei ole ollut viime vuosina markkinoiden vakiovieras. Sikiölle markkinoiden puuttuminen ei ollut iso juttu.

– Enemmänkin nuo imatralaiset tuntuvat Ruokolahti-markkinoita kaipaavan. Imatralaisia käy markkinoilla paljon. Joskus aiemmin minäkin olin markkinoilla myymässä leipää tai nyplättyjä pitsiliinoja, Sikiö kertoo.

TENHO TIILIKAINEN

Kuvatekstit

Perusruokolahtelaisen Kalle Laukkasen mielestä Ruokolahti-markkinoita ei tarvitse järjestää joka vuosi.

Muutama vuosi sitten Ruokolahdelle muuttanut Pirjo Parviainen ei ole koskaan käynyt Ruokolahti-markkinoilla.

Markkinoiden väliin jääminen ei Aune Sikiön syksyn tekemisiin vaikuttanut.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen