Markku Hokkanen Technopoliksen aluejohtajaksi

JYRKI NUOTTIMÄKILAPPEENRANTA. Diplomi-insinööri Markku Hokkanen on nimitetty

JYRKI NUOTTIMÄKI

LAPPEENRANTA. Diplomi-insinööri Markku Hokkanen on nimitetty Technopoliksen Lappeenrannan aluejohtajaksi ja konsernin johtoryhmän jäseneksi.

Hokkanen, 39, toimii tällä hetkellä toimitusjohtajana Technopolis Ventures Kareltek Oy:ssä, joka vastaa lähinnä yrityshautomotoiminnoista. Uudessa tehtävässään Hokkanen aloittaa joulukuun alussa.

– Alan kasvunäkymät ovat hyvät teknologiakeskuksissa, Hokkanen näkee.

– Yritykset keskittyvät omaan toimintaansa. Ne luopuvat toimitilan hallinnasta ja hakeutuvat tiloihin, jotka on viritetty ja rakennettu niiden toimintaa varten.

Ajan henki on toimistopuolella Hokkasen mukaan samanlainen kuin kauppakeskuksien syntymisessä kaupan puolella.

HOKKASEN mukaan Technopoliksen suurin haaste myös täällä on löytää kasvumahdollisuuksia.

– Siinä katsotaan sen perään, miten Lappeenranta kaupunkina kasvaa ja kehittyy.

Hän näkee kasvulle kolme tietä: tänne syntyy uusia yrityksiä, täällä toimivat yritykset kasvavat voimakkaasti tai sitten tänne muuttaa muualta yritystoimintaa.

– Tässä mielessä Lappeenrannalla on kovasti tekemistä, että se pysyy suomalaisten kasvukeskusten kilpailussa riittävän vahvana ja houkuttelevana.

Hokkanen on toiminut aikaisemmin Kareltekissa projektipäällikkönä ja yrityskehitysasiantuntijana. Työhistoriaa on kertynyt myös SecGo Group Oy:n johtotehtävistä, Instrumentointi Oy:n liiketoiminta-alueen johtajana ja tutkijan työstä VTT:llä.

– Hokkasella on kehittämispalveluista hyvä kokemus ja asiakastuntemus, mutta kiinteistöbisneksen ja rakennuttamiskuvioiden vuoksi on hyvä, että tehtävien haltuunotossa tulee tavallaan kuukauden siirtymäaika, sanoo nykyinen aluejohtaja Marjut Hannelin. Hän jää eläkkeelle vuoden vaihteessa.

Technopoliksen palveluksessa on tällä hetkellä 14 työntekijää Lappeenrannassa. Teknologiakeskuksen yrityksissä Kareltekissa työskentelee noin 850 henkilöä.

– Henkilöstömäärä on ollut viime aikoina mukavassa kasvussa, ja kasvua tulee vielä lisää, jos avoinna oleviin työpaikkoihin saadaan uusia osaajia, Hannelin sanoo.

Technopolis Oyj

Technopolis on pörssiyhtiö, joka toimii Espoossa, Jyväskylässä, Lappeenrannassa, Oulussa, Tampereella, Vantaalla ja Pietarissa.

Yhtiön teknologiakeskuksissa työskentelee noin 12 500 ihmistä ja noin 1 000 yritystä.

Yhtiön osake on noteerattu Pohjoismaisen Pörssin keskisuurten yritysten listalla.

Technopolis rakentaa parhaillaan Lappeenrannan keskustaan uusia toimitiloja yrityksille.

Kirjoittaja:
Jyrki Nuottimäki