Schroderus ihmettelee

RIINA NOKSO-KOIVISTO Taiteilija Kimmo Schroderus kuuli torstaina ensimmäistä

RIINA NOKSO-KOIVISTO

Taiteilija Kimmo Schroderus kuuli torstaina ensimmäistä kertaa lappeenrantalaispäättäjien aikeista hylätä kilpailun voittanut Villimies-ehdotus.

– Aika omituista. Tämähän on jo toinen kerta, kun siellä Lappeenrannassa pyritään toteuttamaan tämä asia. Kuinka monta kertaa halutaan tuhlata rahaa välivaiheisiin, jos asioita ei kuitenkaan oikeasti toteuteta, Schroderus ihmettelee.

– Käytännössähän kilpailu oli sitten taiteilijoiden vaivaamista ihan turhan takia.

Schroderuksen mukaan samaan kilpailuun kutsuttu kollega Martti Aiha otti lappeenrantalaisiin kilpailujärjestäjiin yhteyttä jo alkuvaiheessa juuri tästä asiasta.

– Martti Aihaa kyllästytti suuresti, että hän oli äskettäin voittanut kolme kilpailua, joista yhtäkään ei toteutettu. Hän halusi varmistaa, että onhan Lappeenrannassa varmasti aikomuksena myös toteuttaa hanke. Hänelle oli luvattu, että se on vakaa aikomus.

Kilpailuun ehdotuksen jättäneet taiteilijat saivat työstään korvaukseksi 4 000 euroa. Jos ehdotusta ei toteuteta, Schroderuksen mukaan kilpailuvoitto ei hyödytä häntä mitenkään.

– Käytännössä sain kilpailun voittamisesta palkinnoksi lasillisen kuohuviiniä. Voidaan sitten miettiä, onko se enää mitään ammatin harjoittamista.

Kirjoittaja:
Riina Nokso-Koivisto