Ville Hostikka hakee Itävallasta pelituntumaa vuokrasopimuksella

SaiPan maalivahdin vuokrasopimus VEU Feldkirchin kanssa päättyy joulukuun alussa. SaiPan kolmosmaalivahtina Hostikka on turhautunut ilman peliaikaa.

ANSSI SILVENNOINEN

LAPPEENRANTA. Jääkiekon SM-liigassa pelaavan SaiPan maalivahti Ville Hostikka tuijottaa tällä hetkellä lumisia Alppeja.

SaiPa lähetti oman kasvattinsa lainasopimukselle Itävallan kakkossarjassa pelaavaan VEU Feldkirchiin. Lainajakso päättyy 1. joulukuuta, jonka jälkeen SaiPa tarkastelee Hostikan tilannetta uudestaan.

SaiPa etsi kolmosmaalivahdiksi juuttuneelle Hostikalle pelipaikkaa muualta koko syksyn ajan. Mestiksestä ei paikkaa löytynyt, mutta Hostikan agentti löysi suojatilleen uuden osoitteen Itävallan länsikolkassa sijaitsevasta noin 30 000 asukkaan Feldkirchistä.

Hostikka itse kuuli sopimuksen syntymisestä viime perjantaina, matkusti paikan päälle maanantaina ja harjoitteli ensimmäisen kerran uuden joukkueensa kanssa tiistaina.

– On täällä ainakin erilaista. Alppeja näkyy joka puolella ja kämppäkin on nätti kuin hitto, Hostikka kertoo.

SaiPa aloitti kauden kolmen maalivahdin voimin. Hostikka oli pelasi harjoitusotteluissa, mutta liigapeleissä lappeenrantalaisvahti ei yltänyt kertaakaan edes vaihtopenkille.

Joni Puurula hankittiin SaiPaan ykkösmaalivahdiksi, mutta Savonlinnasta saapunut Iiro Tarkki on ajanut varmoilla esityksillään alkukauden otteluissa sekä Hostikan että Puurulan edelle.

– Olin kieltämättä aika turhautunut. En tiedä, mitä tein väärin. Omasta mielestäni harjoitusottelut ja harjoitukset yleensäkin ovat menneet hyvin. Mielestäni en ole pettänyt silloin, kun vastuuta on tullut.

Hostikka pelasi uransa ensimmäiset liigaottelut viime kauden lopussa. Kuudesta ottelusta jäi saldoksi kaksi nollapeliä ja torjuntaprosentti 92,5.

– Odotin että peliaikaa olisi ollut SaiPassa luvassa tälläkin kaudella, mutta tottakai sitä on vieläkin mahdollista saada.

– Kovin pitkälle en ole uskaltanut uraa suunnitella, sillä ne tiet ovat tutkimattomat. Pitää ensin saada oikea tilaisuus ja sitten vielä käyttää se hyväksi. Kaikille noita tilaisuuksia ei uran aikana edes tule, Hostikka tietää.

SaiPan päävalmentajan Heikki Mälkiän mukaan Hostikalla on vielä täydet mahdollisuudet nousta SaiPan edustusjoukkueen kokoonpanoon.

– Kysymys on lopulta kaikkien kohdalla samasta asiasta: valmennusjohdon luottamus pitää ansaita, Mälkiä toteaa.

SaiPan toimitusjohtaja Sami Koikkalainen vahvistaa, ettei Hostikan vuokrasopimus merkitse sitä, että maalivahtikaksikko Tarkki-Puurula hoitaa SaiPan loppukauden ottelut.

– Aika näyttää, mikä lopullinen maalivahtikokoonpano tulee olemaan.

Hostikan paluu SaiPaan voi tapahtua nopeastikin.

– Vuokrasopimuksessa on pykälä, jonka ansiosta saamme tarvittaessa miehen takaisin, jos joku maalivahti loukkaantuu. Pääasia on, että Hostikka saa nyt peliaikaa, Mälkiä sanoo.

Feldkirch voitti viime vuonna Nationalligan mestaruuden, minkä jälkeen joukkueen ykkösmaalivahti siirtyi pelaamaan Itävallan pääsarjaan.

Tämän kauden aikana Feldkirchin maalilla on pelannut nuoria seuran omia kasvatteja. Toistaiseksi joukkue on voittanut vain yhden seitsemästä ottelustaan.

Feldkirchin varatoimitusjohtaja Pit Gleim kertoi tiedotteessaan Hostikan astuvan heti ykkösmaalivahdin rooliin.

Hostikan on tarkoitus debytoida uuden joukkueensa riveissä jo perjantaina.

PEKKA HÖLKKI

Kuvateksti

Maalivahti Ville Hostikka on yksi SaiPan viidestä lappeenrantalaislähtöisestä pelaajasta. Näistä Simo Mälkiä, Teemu Paakkarinen ja Janne Kolehmainen kuuluvat joukkueen pelaavaan kokoonpanoon.

VILLE HOSTIKKA

Syntynyt 21.3.1985 Lappeenrannassa.

Pituus 190 cm.

Paino 90 kg.

Pelannut SaiPassa SM-liigaa kuusi ottelua, joissa kaksi nollapeliä. SM-liigan otteluissa Hostikan torjuntaprosentti on 92,5.

Mestiksen Forssan Palloseurassa 16 ottelua torjuntaprosentilla 89,9.

A-juniorien SM-liigan runkosarjassa 97 ottelua SaiPan ja Rauman Lukon paidoissa torjuntaprosentilla 90,5.

A-juniorien SM-liigan pudotuspeleissä kolme ottelua SaiPassa torjuntaprosentilla 87.

Liigasopimus SaiPan kanssa kauden 2007–2008 loppuun asti.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen