Lappeenranta sai uuden nuorisovaltuuston

Valtuustoon valittu Mari Ylhäinen toivoo alennusta bussilippuihin ja lisää nuorisotiloja.

ANNA ONALI

Lappeenrantaan on valittu uusi nuorisovaltuusto. Suurimman äänivyöryn sai Paula Saarinen Armilan koulusta. Saarinen keräsi kaikkiaan 91 ääntä.

Muita ääniharavia olivat Mila Lehto Sammonlahden koulusta (83 ääntä) ja Samu Tavi Lauritsalan koulusta (76 ääntä). Kesämäenrinteen koulusta valittiin kaksi ehdokasta samalla äänimäärällä: Ville-Valtteri Korpela ja Mari Ylhäinen saivat molemmat 62 ääntä.

Nuorisovaltuustoon valittu Mari Ylhäinen vastasi perjantaina puhelimeen Leviltä.

Kesämäenrinteen yläasteella yhdeksättä luokkaa käyvä Ylhäinen ei uskonut tulevansa valituksi.

– Muilla oli vaalikampanjat. Minulla ei ollut kampanjaa, koska olin silloinkin Levillä, Ylhäinen kertoo.

YLHÄINEN listaa heti kaksi asiaa, joihin hän haluaa vaikuttaa valtuustokaudellaan.

– Bussilippujen hintoja pitää laskea ja hommata nuorille lisää nuorisotiloja. Bussilippuihin menee helposti kymmenenkin euroa, jos ajelee kaupungilla muutamaan otteeseen. Koululta saa bussikortin, jos koulumatka on yli viisi kilometriä.

Nuorisotilojen tärkein kriteeri on Ylhäisen mielestä se, että siellä on mukavaa oleilla. Aktiviteetit eivät ole niin tärkeitä. Monari on Ylhäisen mukaan hyvä esimerkki toimivasta nuorisotilasta. Tilaa vain tarvittaisiin lisää.

– Olisi joku kiva paikka minne mennä, ettei tarvitsisi olla aina kotona, Ylhäinen toivoo.

Nuorisovaltuustoon valittiin 24 jäsentä kaksivuotiselle toimikaudelle. Äänioikeutettuja vaalissa olivat kaikki Lappeenrannan yläasteilla ja lukioissa opiskelevat nuoret.

Kirjoittaja:
Anna Onali