Lauritsalan kartanosta kokous- ja koulutushotelli

HEIKKI SOPANENLAURITSALAN kartano kunnostetaan tasokkaaksi kokous- ja koulut

HEIKKI SOPANEN

LAURITSALAN kartano kunnostetaan tasokkaaksi kokous- ja koulutushotelliksi. UPM:n omistama kartano siirtyy Lappeenrannan Yritystila Oy:n omistukseen. Lappeenrannan kaupungin omistama Yritystila on tehnyt kartanosta kymmenen vuoden vuokrasopimuksen Markku Leväsvirran kanssa.

Leväsvirta on pyörittänyt Ruokolahdella sijaitsevaa Rantalinnaa ja hän on aloittanut Lauritsalan kartanon kunnostamisen tulevaan käyttöön. Leväsvirta kertoo, että kartanosta tulee tilauspohjainen, hotelli- ja ravintolatoimintaa harjoittava yritys.

– Teemme muun muassa kartanon kellarikerrokseen saunamaailman uima-allasosastoineen. Remonttiin menee useampi kuukausi. Kartanon remontti saataneen valmiiksi helmikuun aikana.

Leväsvirta kunnostaa myös vuokrasopimukseen kuuluvan entisen navetan, jonne tulee kokous- ja majoitustiloja. Tiloja markkinoidaan niin kotimaisille kuin ulkomaalaisille yrityksille juhla-, edustus- ja koulutustilaisuuksiin.

LAURITSALAN kartano ympäröivine maineen siirtyy kokonaan Lappeenrannan kaupungille. Kaupunkiyhtiö Yritystila ostaa varsinaisen kartanon talousrakennuksineen ja pihapiireineen.

Lappeenrannan kaupunki puolestaan on ostanut kartanon läheisyydessä sijaitsevasta Kartanon päiväkodin tontteineen sekä neljä erillisestä palstaa.

UPM myi kartanoa aktiivisesti keväästä lähtien. Hiljaisessa myynnissä se oli useamman vuoden. Metsäyhtiö halusi eroon kartanosta, koska melkoiset käyttökulut vuosittain nielaiseva kartanon ylläpito ei ole yhtiön ydinbisnestä.

Itse kartanosta kiinnostuneita ostajia oli useampi, mutta Lappeenrannan kaupunki päätyi lopulta ostajaksi. Lappeenrannan Kaupunkiyhtiöt Oy:n toimitusjohtajan Tom Hultinin mukaan kauppahinta oli selvästi alhaisempi kuin julkisuudessa pyydetty 750 000 euroa.

MIKA STRANDÉN

Kuvateksti

Lauritsalan kartanoa remontoidaan hotelli- ja ravintolatoimintaan sopivaksi. Valmista pitäisi olla ensi helmikuussa.

Kirjoittaja:
Heikki Sopanen