LTY:ssä ensi syksynä aloittavat opiskelijat saavat kaikki asunnon

Asuntotakuun toivotaan lisäävän Lappeenrannan vetovoimaa opiskelukaupunkina.

ANSSI SILVENNOINEN

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan teknillisen yliopiston uudet opiskelijat saavat varmasti katon päänsä päälle.

Lappeenrannan kaupunki, Lappeenrannan seudun opiskelija-asuntosäätiö LOAS ja LTY ovat tehneet sopimuksen, jonka mukaan jokainen LTY:ssä ensi syksynä aloittava opiskelija saa asunnon.

Asunto järjestetään joko LOAS:in, Lappeenrannan asuntopalvelun tai LTY:n ylioppilaskunnan LTKY:n asunnonvälityspalvelun kautta.

– Opiskelijan muutto tänne ei saa jäädä asunnosta kiinni, Lappeenrannan kaupungin markkinointiviestintäpäällikkö Katja Tiikasalo sanoo.

Asuntotakuun tavoitteena on korostaa Lappeenrannan vetovoimaa opiskelijoiden näkökulmasta. Tämän toivotaan turvaavan opiskelijoiden saantia kaupunkiin jatkossakin.

Alueen nykyisestä vetovoimasta kertoi Suomen ylioppilaskuntien liiton viime vuonna teettämä tutkimus, jossa Lappeenranta valittiin Suomen parhaaksi yliopistokaupungiksi.

– Haluamme varmistaa Lappeenrannan houkuttelevuuden myös tulevaisuudessa. Kaupunki ja LTY tekevät tiivistä yhteistyötä alueen vetovoimaisuuden kasvattamiseksi, ja asuntotakuu on yksi näistä keinoista, Tiikasalo kertoo.

Lappeenrannassa on ollut jo vuosien ajan hyvä asuntotilanne muihin yliopistokaupunkeihin verrattuna. LOAS:illa on noin 3 100 asuntoa, jotka sijaitsevat kävely- tai pyöräilymatkan päässä oppilaitoksista.

Lappeenrannan asuntopalvelulla on myös opiskelijoiden haluamia pieniä kerrostaloasuntoja lähellä yliopistoa Skinnarilassa, Sammonlahdessa, Kourulassa ja Kuusimäellä.

– Olemme pystyneet järjestämään asunnon niille opiskelijoille ja opiskelijapariskunnille, jotka eivät ole saaneet LOAS:in kautta toivotunlaista asuntoa, Lappeenrannan asuntopalvelun toimitusjohtaja Seppo Ylitalo kertoo.

Yksityiset vuokranantajat tarjoavat asuntojaan Ylioppilaskunnan asunnonvälitykseen, joka välittää ne opiskelijoiden ulottuville.

LTKY:n pääsihteerin Kari Hankian mukaan kuluvan vuoden syksy sujui erinomaisesti uusien opiskelijoiden näkökulmasta.

– Kerhotiloissa järjestettyyn hätämajoitukseen joutui turvautumaan vain muutama opiskelija, kun uudet opiskelijat aloittivat elokuussa. Hekin pääsivät muuttamaan opiskelija-asuntoihinsa heti syyskuun alussa.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen