Torniaisesta Karjalan keskustan puheenjohtaja

URPO LAANINENLAPPEENRANNAN kunnallisjärjestön ehdokas Ari Torniainen sai sel

URPO LAANINEN

LAPPEENRANNAN kunnallisjärjestön ehdokas Ari Torniainen sai selkeän enemmistön äänistä Karjalan keskustan puheenjohtajavaalissa perjantai-iltana. Piirijärjestön syyskokous valitsi hänet uudeksi puheenjohtajaksi 40 äänellä.

Joutsenolaisten ehdokas Tuula Partanen sai 16 ääntä, keskustanuorten esittämä lappeenrantalainen Jouni Kemppi 13 ääntä ja lemiläisten ehdokas Marjo Huuhilo neljä ääntä. Parikkalalaisten ehdottama Ari Berg ei lopulta lähtenyt puheenjohtajavaaliin.

Lappeenrannan Tapavainolan paikallisyhdistystä kohta kymmenen vuotta johtanut Torniainen lupasi olla koko maakunnan edustaja ja ajaa maakunnan ihmisten asioita aina valtakunnantasolle asti. Hän lupasi myös kiertää kenttää ahkerasti.

Karjalan keskustan haasteeksi hän asetti uusien aktiivisten ihmisten ja erityisesti nuorten saamisen mukaan toimintaan. Nuorille pitää antaa vaikuttamismahdollisuuksia.

Varapuheenjohtajista jatkaa keskustanaisten ehdokkaana Irmeli Henttonen Lappeenrannasta. Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin uutena keskustanuorten Jaakko Arminen Joutsenosta.

KAHDEKSAN vuotta Karjalan piiriä vetänyt taipalsaarelainen Tuure Westinen oli huolissaan Etelä-Karjalan maakunnan kohtalosta aluehallintouudistuksessa.

– Meillä ei ole Etelä-Karjalassa varaa jäädä Kymenlaakson ja Kouvolan selän taakse. Maakunnan rajat eivät ole itsetarkoitus, mutta uskon keskustan tekevän kaikkensa Etelä-Karjalan maakunnan vahvistamiseksi. Maakunnat ovat luontaisesti muotoutuneet yhtenäisiksi kulttuuri- ja talousalueiksi.

KARJALAN piirillä oli vuosien tauon jälkeen syyskokouksessa oma ministeri, Kimmo Tiilikainen, joka oli vielä surullinen maakunnallisen sosiaali- ja terveyspiirin epäonnistumisesta. Hänen mukaansa suurimmalla osalla Etelä-Karjalan kunnista ei ole vielä vastausta valtiolle, miten ne täyttävät minimiväestörajat.

– Maakunnassa on pohdittava uudelleen, miten se aikoo järjestää terveyspalvelunsa. Siihen ei ole paljon aikaa.

Tiilikaiselta tivattiin eniten moottorikelkkareiteistä. Hän lupasi, että ei vie eteenpäin lakiesitystä, jossa maanomistajien oikeuksia poljetaan. Hän arveli, että ilmastonmuutos hoitaa asian, eikä Etelä-Suomeen kannata tehdä kelkkareittejä.

ES-ARKISTO/MIKA STRANDÉN

Kuvateksti

Ari Torniainen sai enemmistön keskustapiirin äänistä.

Kirjoittaja:
Urpo Laaninen