Rauha-Tiurun rakentaminen käynnistyy jo ensi keväänä

Holiday Club Resorts investoi kylpylähotelliin ja viikko-osakkeisiin yli 100 miljoonaa euroa.

JYRKI NUOTTIMÄKI

JOUTSENO. Holiday Club aloittaa kylpylän ja lomakylän rakentamisen Rauhaan jo ensi keväänä.

Etelä-Saimaan tietojen mukaan Joutsenon Rauhaan nousee alkuperäisestä ensimmäisen vaiheen suunnitelmasta laajentunut kylpylähotelli sekä runsaasti tasokkaita viikko-osakeasuntoja.

Investointien kokonaiskustannukset ovat kasvaneet reilusti yli 100 miljoonaan euroon, josta kylpylähotellin rakentamisen osuus olisi reilut 60 miljoonaa euroa.

Kylpylähotellia ja viikko-osakeasuntoja alueelle suunnitteleva Holiday Club Resorts Oy kertoo mittavasta investointipäätöksestään ensi keskiviikkona Helsingissä.

Hotellin ja kylpylän toimintojen pyörittäjäksi oli alun alkaen kaavailtu S-ryhmän Etelä-Karjalan Osuuskauppaa tai Sokotel Oy:tä. Ainakaan EeKoo ei ole lähdössä mukaan.

Etelä-Saimaan tietojen mukaan näillä näkymin Rauhan lomakohteen toimintoja myös kylpylähotellin osalta ryhtyisi pyörittämään rakentaja eli Holiday Club Resorts, jolla on vastaavasta toiminnasta kokemusta Sotkamon Vuokatista.

TOIMITUSJOHTAJA Vesa Tengman on vielä vaitonainen kohteen toteuttamispäätöksestä.

– Monet investointiin liittyvät yksityiskohdat ovat vielä auki. Olemme niitä valmistelemassa kaiken aikaa, mutta juuri nyt ei ole mitään uutta kerrottavaa, Tengman sanoo.

Holiday Club Resortsin brittiläinen pääomistaja kiinteistösijoitusyhtiö London & Regional Properties näytti hankkeelle vihreää valoa jo lokakuussa omalla rahoituspäätöksellään.

Silloin Vesa Tengman kertoi Etelä-Saimaalle, ettei yhtiö ole missään tapauksessa vetäytymässä Joutsenon hankkeesta, vaan haluaa viedä kohteen toteuttamista päättäväisesti eteenpäin.

JOUTSENON kaupunki rakentaa tämän vuoden aikana Rauha-Tiurun kunnallistekniikkaa noin miljoonalla eurolla. Ensi vuonna töihin on varattu 5,6 miljoonaa euroa, ja seuraaville vuosille jäävät vielä 4 miljoonan euron investoinnit. Kaupunki on sitoutunut rakentamaan alueelle kunnallistekniikkaa kaikkiaan 10,7 miljoonalla eurolla.

Joutsenon ensi vuoden talousarviota tiistaina esitellyt kaupunginjohtaja Kari Korkiakoski sanoo kaupungin saavan investointinsa takaisin tulevaisuudessa.

– Myyntituloja maakaupoista kertyy laskelmien mukaan 8,2 miljoonaa euroa. Lisäksi TE-keskukselta ja Etelä-Karjalan liitolta tulee avustuksina noin 3 miljoonaa euroa ja kunnallistekniikan liittymämaksuina kerätään noin 4,5 miljoonaa euroa.

Kirjoittaja:
Jyrki Nuottimäki