Tuotteiden hyvä laatu ja palvelu vetävät

MATTI SAARELAIMATRA. Venäläinen asiakas on vaativa ja hintatietoinen. Suomen

MATTI SAARELA

IMATRA. Venäläinen asiakas on vaativa ja hintatietoinen. Suomen ja Venäjän hinnat ovat suurin piirtein samat. Laatu ratkaisee.

Svetogorskilainen Igor Derkach luettelee ensin pitkän rivin eteläkarjalaisia liikkeitä.

– Nämä ovat hyviä, hän sanoo

Derkachin mukaan venäläiset ostajat hakevat Suomen puolelta laatua. Hinnat rajan molemmin puolin ovat jo nyt lähellä toisiaan.

– Suomessa saa laadukasta tavaraa, yhdessä Elena-vaimonsa kanssa Imatralle perjantaina ostoksille piipahtanut Derkach kertoo.

Derkachin mukaan venäläisiä asiakkaita palvellaan Imatralla hyvin.

– Melkein jokaisesta liikkeestä löytyy venäjän kieltä taitava myyjä, hän jakaa tunnustusta.

Pietarista pikkubussilla Imatralle saapuneen seurueen jäsenet pitivät koko maakunnan parhaana valttina Imatran kylpylää. Noin kymmenen aikaan raja-asemalle saapunut seurue aikoi käyttää aamupäivän ostosten tekoon ja viettää iltapäivän kylpylässä.

– Täällä on mahdollisuus levätä ja käydä uimassa. Täällä on myös hyviä kauppoja ja kaunista luontoa. Käytännössä joka kaupassa saa myös venäjänkielistä palvelua, Valentina Trafimova sanoo.

– Meille on tärkeätä saada palvelua omalla äidinkielellämme, Elena Polikarpova täydentää.

Hinnoilla suomalaiset kaupat eivät pärjää kilpailussa venäläisten asiakkaiden suosiosta.

– Hinnat ovat ihan samat kuin meillä Pietarissa. Me odotammekin malttamattomasti, että alennusmyynnit alkavat täällä Suomessa uuden vuoden jälkeen, Trafimova sanoo.

Kaikki vakuuttavat, että näin joulun allakin on tarkoitus ostaa jotakin.

– Mutta matkan pääasiallinen tarkoitus on päästä uimaan Imatran kylpylään, Polikarpova painottaa.

– Kesällä käymme täällä katsomassa Imatrankoskea, matkajohtajana toimiva Olga Hapova kertoo. Se on Imatran toinen suuri matkailuvaltti Pietarissa.

Hapova opastaa työkseen pietarilaisia turistiryhmiä eri puolille Suomea suuntautuvilla matkoilla. Hänen mukaansa Etelä-Karjalassa pietarilaisten ykkössuosikki on Imatran kylpylä.

– Lappeenrantaan lähdetään vain ostoksille, hän kertoo.

MATTI SAARELA

Kuvatekstit

Pietarilaiset Olga Hapova, Elena Polikarpova ja Valentina Trafimova saapuivat perjantaina Imatralle Pietarista. Kolmikon mukaan Imatralle tultiin kylpemään. Ostoksia tehdään tosimielessä vasta uudenvuoden jälkeen, kun alennusmyynnit alkavat.

Svetogorskilaiset Igor ja Elena Derkach piipahtivat perjantaina Imatralle ostoksille. Pariskunta kiitteli Suomesta saatavan tavaran laatua ja hyvää palvelua.

Kirjoittaja:
Matti Saarela