Yrityselämän ja maanpuolustustyön monitoimimies

JYRKI NUOTTIMÄKI JOUTSENO. Plannja Oy:n toimitusjohtaja Olli Naukkarinen on

JYRKI NUOTTIMÄKI

JOUTSENO. Plannja Oy:n toimitusjohtaja Olli Naukkarinen on tyytyväinen Joutsenon kuntaliitosratkaisusta.

– Olen saanut seurata työni ja kauppakamarin luottamustehtävien ansioista maakunnan kehittymistä laajemmasta näkökulmasta, ja mielestäni kuntaliitos on yksi tärkeä etappi tämän alueen kehityksen turvaamisessa.

Naukkarisen mielestä Lappeenrannan ja Joutsenon liitos ei kuitenkaan riitä.

– Toivottavasti se on alkusysäys laajemmalle kuntaliitokselle. Jos Etelä-Karjala ei tässä asiassa pysy kehityksessä mukana, muut kasvukeskukset ajavat meistä ohi.

– Olisin toivonut, että jo nyt kuntaliitokseen olisi lähtenyt mukaan muitakin kuntia. Näissä asioissa pitäisi Naukkarisen mielestä olla liikkeellä ajoissa, koska vapaaehtoinen tie on aina taloudellista pakkoa parempi vaihtoehto.

Naukkarisella on monta rautaa tulessa. Menestyvän metallialan yrityksen johtaminen on työtä, mutta sen jälkeen tulee vapaa-aika, joka täyttyy monen moisesta harrastamisesta.

– Tärkeintä ovat kuitenkin perhe ja ystävät, sitten tulee työ, Naukkarinen listaa elämän ykkösasiat.

Harrastuksille on jäänyt myös oma aikansa. Sen voi päätellä lukuisista järjestötehtävistä, joihin Naukkarinen on elämänsä aikana ryhtynyt.

ISÄNMAALLISUUS kuvaa myös hyvin Naukkarista, joka ylennettiin reservin majuriksi itsenäisyyspäivänä. Kodin perintönä tullut maanpuolustustyö on lähellä miehen sydäntä, vaikka sillä saralla on näkyvissä myös huolestuttavia merkkejä.

– Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen rooli vapaaehtoisten kertausharjoitusten järjestäjänä kasvaa merkittävästi, kun puolustusvoimat kutsuu kertausharjoituksiin tulevaisuudessa lähinnä vain nuorempia ikäluokkia.

Naukkarisen mukaan yhdistyksellä on iso vastuu huolehtia siitä, että kiinnostus vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön säilyy myös tulevaisuudessa.

PARTIO on ollut Naukkarisen sydämen asioita jo 50 vuotta. Pitkä jakso valtakunnan ja piiritason johtotehtävissä on nyt päättynyt, mutta rivijäsenenä Naukkarisen voi nähdä esimerkiksi kipparoimassa kahvelikuunari Toverin purjehdusta Saimaalla.

Partiolaisten piirejä on oltu yhdistämässä. Eteläkarjalaiset haluaisivat pysyä itsenäisinä, ja tätä pyrkimystä Naukkarinen sanoo ymmärtävänsä hyvin.

– Täällä partiotoiminta on erittäin vireää, ja jatkamiselle itsenäisinä on hyvät taloudelliset ja toiminnalliset resurssit.

60-VUOTIAS

Syntyi 20.12.1947 Lieksassa.

Vaimo Maarit Welin, perheessä kolme aikuista lasta.

Plannja Oy Ab:n toimitusjohtaja. Etelä-Karjalan kauppakamarin varapuheenjohtaja ja keskuskauppakamarin valtuuskunnan jäsen.

Toiminut 40 vuotta reserviupseerina ja maanpuolustusjärjestöissä, ja on edelleen maanpuolustuskouluttaja.

Sotilasarvo: majuri.

Intohimot: Gourmet ruoka ja viinit, klassinen ooppera ja baletti, blues-musiikki ja Corall-bändi, jossa poika soittaa.

Kirjoittaja:
Jyrki Nuottimäki