Heikki Mälkiä palasi Tanskaan

Tanskan liigassa pelaava Freridkshavn White Hawks pestasi Mälkiän valmentajakseen loppukaudeksi.

JARMO HÄMÄLÄINEN

SaiPan ex-päävalmentaja Heikki Mälkiä on saanut nopeasti uutta työtä. 49-vuotias Mälkiä aloitti jo sunnuntaina Tanskan jääkiekkoliigassa pelaavan Fredrikshavn White Hawksin valmentajana.

– Agentin kautta tuli tämä työtarjous aivan yllättäen perjantaina. Yksi toinen viritys oli juuri vähän aiemmin rauennut.

– Pari tuntia asiaa vatkattiin ja sitten syntyi päätös. Sopimus Fredrikshavnin kanssa koskee vain tätä loppukautta.

– Olin siinä tilanteessa valmis tarttumaan uuteen hommaan kiinni hyvin nopeasti ja lauantaina paperit olivat kunnossa kaikki oli valmista matkustamista varten. Ei muuta kuin heti junaan ja lentokoneeseen ja Tanskaan, Mälkiä kertoi sunnuntai-iltana 3–1- numeroin hävityn vierasottelun jälkeen.

Tanska on Heikki Mälkiälle tuttu maa, sillä hän valmensi toista Tanskan liigan joukkuetta Rödovrea kaudella 2002–2003.

Uusi pesti Tanskaan ei kuitenkaan ollut Mälkiän suunnitelmissa ennen perjantaita.

– Tietysti minulla oli tiettyjä virityksiä ensi kautta varten siinä vaiheessa, kun ilmoitin jo ennen joulutaukoa, etten jatka SaiPassa ensi kaudella, mutta tämä ei niihin suunnitelmiin kuulunut kertoi Mälkiä, jonka tiet SaiPan kanssa erosivat tiistaina.

Mälkiän uusi seura Fredrikshavn White Hawks on tällä hetkellä Tanskan liigassa kaukana kärjestä juuri pudotuspeliviivan yläpuolella.

– Tapasin joukkueen vasta tänään. Kyllä tässä ryhmässä taitoa ja kokemusta, mutta kaikesta näkee, että aika hitaasti täällä on harjoituksissa menty, Mälkiä arvioi.

– Harjoitteluun en enää tässä loppukaudesta voi paljon vaikuttaa. Pelejä on sen verran tiheään. Kauden pituus riippuu siitä, päästäänkö pleijareihin vai ei. Nyt ollaan kaksi pinnaa viivan yläpuolella.

– Minä olen nyt kuitenkin intoa täynnä, kun pääsin näin nopeasti tänne tuttuun sarjaan ja valmennustyöhön kiinni, Mälkiä kertoi.

Suomalaisia löytyy Mälkiän lisäksi joukkueen riveistä enemmänkin. Tampereen Ilveksen kasvatti 33-vuotias puolustaja Tomi Jokinen on pelannut joukkueessa jo vuodesta 2001.

Fredrikshavnin hyökkäyksessä on pari kautta pelannut Oulun Kärppien kasvatti 28-vuotias Tatu Backman.

Tanskalaisjoukkue on varsin kansainvälinen, sillä Mälkiän alaisuudessa pelaajia on Latviasta, Slovakiasta, Tshekistä, Venäjältä, Yhdysvalloista ja Kanadasta.

Suomen liigasta tuttuja nimiä Fredrikshavn White Hawksissa ovat Ässissä pelanneet Latvian maajoukkuemiehet Olegs Sorokins ja Vjatselav Fanduls sekä viime kaudella KalPassa pelannut kanadalaishyökkääjä Matt Davidson.

Iltalehden tietojen mukaan Mälkiä jatkaa myös ensi kaudella Tanskassa, mutta Mälkiän mukaan se ei pidä paikkaansa.

ES-ARKISTO/JOHANNA KANNASMAA

Kuvateksti

Pikainen komennus vei Heikki Mälkiän viikonloppuna takaisin Tanskaan jääkiekkovalmentajaksi.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen