Hiekkalinna saa viereensä radio-ohjattavien autojen alueen

Lappeenrannan hiekkalinnan ensi kesän teemana on villi länsi saluunoineen ja intiaaneineen. Energiapyörä siirtyy Linnoitusniemen kärkeen. Leikkimökkikylä nousee jälleen.

ILPO LESKINEN

LAPPEEENRANTA. Radio-ohjattavat autot ovat Lappeenrannan hiekkalinnan ensi kesän uutuus. 225 neliömetrin kokoinen autorata tulee hiekkalinnan ja leikkimökkikylän väliin.

Radio-ohjattavien autojen uskotaan kiinnostavan pikkulasten lisäksi myös nuorisoa vanhempineen.

Autot ovat maksutta yleisön käytössä muutaman kierroksen kerrallaan.

HEINÄKUUSSA autoradalla järjestetään radio-ohjattavien autojen SM-kisat, jollaisia ei tiettävästi ole Suomessa aikaisemmin järjestetty. Kisoja voi seurata radan viereen valmistuvasta katsomosta.

Radio-ohjattavat autot koko kesäksi ja SM-kilpailua varten toimittaa niiden maahantuoja AMO Oy, jonka kanssa Lappeenrannan seudun yrityspalvelut on tehnyt yhteistyösopimuksen.

HIEKKALINNAN ensi kesänä teemana on villi länsi.

Hiekkalinnaan veistetään villin lännen hahmoja, kuten ratsastajia ja intiaaneja. Sinne rakennetaan myös kauppa ja saluuna.

Hahmojen suunnittelu ja veistäjien valinta ovat projektipäällikkö Kari Niemelän tietojen mukaan edenneet jo pitkälle.

Hiekkalinnan alue on avoinna kesäkuun puolivälistä elokuun loppuun. Hiekkalinnan rakentaminen alkaa heti, kun veneet on otettu talviteloiltaan.

LEIKKIMÖKKIKYLÄ nousee myös ensi kesänä hiekkalinnan viereen. Se esittelee kahdeksan uutta pikkumökkiä.

Mökit hankkii viimevuotiseen tapaan Lappeenrannan nuorkauppakamari eri valmistajilta.

ENERGIAPYÖRÄ siirtyy ensi kesäksi Kasinonpuistosta Linnoitusniemeen. Se tulee hiekkalinnan kanssa samaan kokonaisuuteen leikkimökkikylän viereen.

Energiapyörän varustaa edellisvuosien tapaan SLT-

Promotions.

Itse hiekkalinna sekä leikkimökkikylä ja autorata-alue ovat kävijöille ilmaisia. Energiapyörä on myös maksuton, mutta siihen tarvitaan passi.

Hiekkalinnan ympärille tulevat myös kesäteatteri, minigolf-rata, pomppulinna ja kukkopillin maalausta, joista yritykset saattavat periä pieniä toimintamaksuja.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen