Laaja arkisto Huhtiniemestä Etelä-Saimaan verkkolehdessä

Lehtijuttuja Huhtiniemen mysteerin vaiheista voi nyt lukea verkosta. Aiheesta on koottu verkkolehteen myös kuvagalleria.

SAILA KARHU

LAPPEENRANTA. Etelä-Saimaan verkkolehdessä on avattu laaja Huhtiniemeä käsittelevä juttuarkisto. Verkkosivustolla esitellään Etelä-Saimaassa vuosien mittaan julkaistuja juttuja Huhtiniemen mysteeristä.

Vanhin juttu on jo vuoden 1971 lokakuun lopusta. Tuolloin Lappeenrannan Huhtiniemestä löytyi luurankoja viemäröintitöiden yhteydessä. Uutisessa arveltiin luiden kuuluneen sotien aikana kuolemaan tuomituille.

Lappeenrannassa on kiertänyt vuosikymmeniä huhuja, joiden mukaan Huhtiniemeen on haudattu jopa satoja vuonna 1944 teloitettuja. Minkäänlaisia todisteita asialle ei arkistoista ole etsinnöistä huolimatta löytynyt.

Vuoden 2005 syksyllä Lappeenrannan kaupunki teki alueella kaivinkoneella kaivauksia. Tarkemmat kaivaukset alkoivat syksyllä 2006. Lokakuun puolivälissä alueelta löytyi 11 luurankoa, jotka osoittautuivat sittemmin 1800-luvulla haudatuiksi venäläisvainajiksi. Kaivauksia jatkettiin myös vuonna 2007.

Etelä-Saimaa on seurannut Huhtiniemeä vuosikausia. Verkkolehden sivustolle on poimittu tärkeimpiä aiheesta kirjoitettuja lehtijuttuja. Mukana on myös aihetta sivuavia kolumneja ja pääkirjoituksia. Tuoreimmissa jutuissa on mukana myös kuvia. Jutut on jaoteltu julkaisuvuosien mukaan.

Huhtiniemeen liittyviä valokuvia voi katsella myös erillisestä kuvagalleriasta, johon on linkki sivustolta.

Huhtiniemen mysteeriin pääsee tutustumaan Etelä-Saimaan verkkolehden www.esaimaa.fi etusivun yläreunan banneria napsauttamalla.

ES-ARKISTO/OULA SEITSONEN

Kuvateksti

Lokakuussa 2006 Huhtiniemestä löydettiin 11 luurankoa.

Kirjoittaja:
Saila Karhu