Categories
Artikkelit

Rakuunat saamassa tärkeitä paluumuuttajia joukkueeseen

Jorma Spets ja Aleksander Komov ovat palaamassa puolustukseen. Viime kauden kippari Henri Kiili pohtii vielä jatkamista. Joukkueen rahoittaja ja manageri Vasili Manushin on nyt myös Rakuunoiden puheenjohtaja.

JARMO HÄMÄLÄINEN

LAPPEENRANTA. Rakuunoiden ensi kesän joukkue jalkapallon kakkosdivisioonaan alkaa olla hahmollaan. Joukkueeseen on paluuta tekemässä tuttu puolustuksen lukko Jorma Spets.

– Viime kausi meni niin pahasti pieleen, että mieli teki vielä jatkaa pelaamista, ja Rakuunat on se tutuin vaihtoehto, sanoo tänä vuonna 37 vuotta täyttävä toppari, joka siirtyi viime kaudeksi kolmosdivisioonaan Joutsenon Kultsuun.

Spetsin tarkoitus oli pelata kolmosessa hyökkääjänä.

– Kauden ensimmäistä peliä ehdin Simpeleellä pelata kaksi minuuttia, kun sääriluu napsahti poikki ja kausi oli siinä, Spets kertoo.

Kiinni naulattu sääriluu on Spetsin mukaan parantunut hyvin ja hän on valmis aloittamaan joukkueharjoitukset muun ryhmän tavoin helmikuun puolivälissä.

Rakuunapaitaan palaa Kultsusta Spetsin ohella myös myös toinen kokenut toppari Aleksander Komov.

– Allu on tuttu ja luotettava pelikaveri. Onhan siellä Rakuunoissa muitakin vanhoja tuttuja, Kiilin Henri ja Hovin Pasi ovat viimevuotisesta joukkueesta ilmeisesti jatkamassa, Spets sanoo.

Rakuunoiden kapteenina viime kaudella toiminut hyökkääjä Henri Kiili ei ole vielä lyönyt lopullisesti kiinni päätöstä tulevan kesän joukkueestaan.

– Todennäköisesti olen menossa helmikuun puolivälissä Rakuunoiden harjoituksiin, mutta katsotaan, kuinka siellä nyt hommat toimivat. Pari viime kautta asiat ovat olleet niin levällään, että se on syönyt omaa pelimotivaatiotakin.

– Viime kesä oli tosiaan värikäs, pelaajia vaihtui melkoisella vauhdilla ja ensimmäistä kertaa saatiin oikein valtakunnallista julkisuuttakin. Ei tosin aina kovin hyvää julkisuutta.

– Olen harjoitellut syksyn jälkeen itsekseni ihan hyvin. Muihinkin seuroihin on kyselty pelaamaan. Pitää nyt vähän miettiä ja katsoa, minkälainen joukkue saadaan kokoon. Ei sekään ole mahdotonta, että minä pistän nappikset naulaan, Kiili puntaroi

Rakuunat houkuttelee ensi kauden joukkueeseensa myös tuttua maalivahtia Tatu Niskasta, joka pelasi viime kauden FC Kuusankosken maalilla.

Niskanen opiskelee parhaillaan Kuopiossa pelastusopistossa ja hänen päätöstään ensi kauden osalta odotetaan vielä.

Tiettävästi Rakuunoiden ryhmään pyritään saamaan kymmenkunta suomalaista pelaajaa ja toinen puoli venäläisiä.

– Saa nähdä, millaisen joukkueen Eko (toinen valmentaja Juha-Pekka Ruokonen) saa koottua. Puhutaanko suomea vai opetellaanko venäjää, Jorma Spets pohtii.

Rakuunat aloittaa joukkueharjoitukset Amiksen lämmitettävällä tekonurmella helmikuun puolivälissä venäläisvalmentaja Aleksander Tumasyanin johdolla. Siinä vaiheessa mukaan on tulossa ainakin osa joukkueen venäläispelaajistakin.

Viimevuotisesta ryhmästä mukaan tulevat tämän kauden joukkueeseen mukaan parhaiten pärjänneet venäläispelaajat ja heidän lisäkseen mukana on uusia tarjokkaita.

Jorma Spets näki viime kaudella puolen tusinaa Rakuunoiden ottelua.

– Kauden loppua kohti joukkueen peli selvästi parani ja hyvä oli, että sarjapaikka säilyi.

Rakuunoiden rahoittajaksi ja manageriksi viime kaudella ryhtynyt, Helsingissä liikemiehenä toimiva Vasili Manushin on nyt myös Rakuunoiden puheenjohtaja. Seuran entinen puheenjohtaja Matti Rajantie ei jättäytynyt vuosikokouksessa toiminnasta kokonaan sivuun, vaan hän kuuluu edelleen Rakuunoiden hallitukseen.

Manushinin yrityksessä Helsingissä työskentelevä Aleksander Hyppönen on Rakuunoiden uuden hallituksen varapuheenjohtaja ja taloudenhoitaja.

Sarjakausi alkaa Rakuunoiden osalta jalkapallon kakkosdivisioonassa 5. toukokuuta, jolloin Lappeenrantaan saapuu sarjanousija KTP Kotkasta.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen