Eekoo teki viime vuonna uuden myyntiennätyksen

Kokonaismyynti nousi 235 miljoonaan euroon. Osuuskauppa jatkaa kauppapaikkojen rakentamista.

HEIKKI SOPANEN

ETELÄ-KARJALAN Osuuskauppa teki viime vuonna uuden myyntiennätyksen. Toimitusjohtaja Ahti Manninen sanoo, että konsernin 235 miljoonan euron kokonaismyynti oli seitsemän prosenttia edellisvuotta suurempi.

Toiminnan tulos oli 9,8 miljoonaa euroa, mikä on puolisen miljoonaa vähemmän kuin 2006. Tulosta voi kuitenkin pitää varsin hyvänä, koska siihen vaikutti Lappeenrannan Prisman miljoonaluokan laajennusinvestointi.

Eniten myyntiään kasvattivat ABC-asemat, joiden myynti kasvoi 18 prosenttia. Hotelli- ja ravintolamyynti kasvoi lähes seitsemän prosenttia.

Mannisen mukaan myynnin kehitys on jatkunut voimakkaana myös tämän vuoden tammi-helmikuussa.

EeKoo on investoinut viime vuosina paljon. Viime vuoden suurinvestointi oli Lappeenrannan Prisman laajennus. Uusien kauppapaikkojen rakentaminen jatkuu myös tänä vuonna. Särkisalmen ABC-aseman ja Ruokolahden S-marketin rakentaminen alkaa elokuussa, ja molemmat valmistuvat toukokuussa 2009.

Ruokolahden nykyinen S-market palvelee asiakkaita uuden, samalle tontille rakennettavan marketin valmistumiseen saakka.

– Sen jälkeen vanha puretaan pois ja pihalle tehdään polttoaineen jakelupiste. Uuteen marketiin tulevat vuokralaisiksi apteekki ja seurakunta, Manninen sanoo.

EeKoolla on Etelä-Karjalassa puolisen tusinaa kauppapaikkaa, joiden rakentamisen aloittamisella ei ole esteitä. Niiden joukossa on muun muassa Imatrankosken S-market, jonka suunnittelu on meneillään. Myös Vuoksenniskan S-marketia suunnitellaan, samoin Joutsenon ABC-asemaa sekä useampia kohteita Lappeenrannassa.

Eekoo osti äskettäin hotelli Lappeen kiinteistön Tapiolalta, ja Mannisen mukaan Lappeen kaavamuutoshakemus jätetään kaupungille ennen kesää. Eekoo aikoo rakentaa lisäkerroksen Lappeenrannan keskustassa sijaitsevaan hotelliin ja uudistaa myös katutason vastaanotto- ja ravintolatilat.

Manninen kertoo, että osuuskauppa katselee myös Ison-Kristiinan suuntaan. Kauppakeskuksen omistava Citycon aikoo laajentaa Isoa-Kristiinaa, ja Eekoo on kiinnostunut avaamaan ruokakaupan tulevassa laajennusosassa.

Mannisen mielestä kaupan kasvunäkymät ovat hyvät. Eekoo on asettanut tämän vuoden myynnin tavoitteeksi 265 miljoonaa euroa.

– Uskon, että me jopa ylitämme myyntitavoitteen.

SEPPO RAUTIOVAARA

Kuvateksti

Uuden S-marketin rakentaminen Ruokolahden kirkonkylään, nykyisen S-marketin tontille, alkaa tämän vuoden elokuussa.

Kirjoittaja:
Heikki Sopanen