Fly Lappeenrannan vakiokone uudestaan ilmaan ensi viikolla

Perjantain lennot hoidettiin korvaavalla tilapäiskalustolla.

MATTI VEIJALAINEN

Lentoyhtiö Fly Lappeenrannan lentoliikenne Lappeenrannan ja Helsingin välillä palaa normaaliin käytäntöön ensi viikon alussa.

Toimitusjohtaja Kimmo Martikainen kertoi perjantaina, että yhtiön vuoroja lentävä Saab-kone saadaan uudelleen liikenteeseen maanantaina. Lauantaisin ja sunnuntaisin yhtiöllä ei ole vuoroja Lappeenrannan ja Helsingin välisellä reitillä.

Perjantaina liikennettä hoidettiin kahdella korvaavalla vuokrakoneella, joista toinen oli 7- ja toinen 19-paikkainen. Päivän lento-ohjelmassa olivat kaikki viisi aikataulunmukaista edestakaista vuoroa.

Fly Lappeenrannan lennoilla käytetty Saab joutui kuntotarkastukseen törmättyään laskeutumisen jälkeen lumipenkkaan Lappeenrannan kentällä torstaisen vastaisen yön lumimyräkässä.

– Olen ymmärtänyt, että kone ei kuitenkaan ole varsinaisesti vaurioitunut, Martikainen kertoi.

Kone tarkastettiin Lappeenrannassa perjantaina. Erityisesti sen laskutelineiden kunto tutkittiin.

Martikaisen mukaan Fly Lappeenrannan on tarkoitus hankkia Lappeenrannan ja Helsingin reitilleen myös varakone mahdollisimman nopeasti. Martikaisen mukaan varakone on ollut suunnitelmissa alusta lähtien, ja viime päivien tapahtumat ovat konkreettisesti todistaneet sen tarpeellisuuden.

Martikaisen mukaan lentoasiakkaat ovat suhtautuneet liikenteen poikkeustilanteeseen ja -järjestelyihin hyvin ymmärtäväisesti. Martikainen kertoi myös olleensa itse yhteydessä useimpiin niihin matkustajiin, jotka olivat kentällä valliin törmänneessä koneessa.

– Se oli ollut monille ymmärrettävästi aika kova kokemus, Martikainen kertoi.

Kirjoittaja:
Matti Veijalainen