Jukka-Pekka Bergmanista tulossa Tauno Tiusasen seuraaja

Jukka-Pekka Bergmania esitetään Nordin eli LTY:n Pohjoisen ulottuvuuden tutkimuskeskuksen uudeksi johtajaksi. Tekniikan tohtori Bergman on ansioitunut Venäjä-tutkija.

ILPO LESKINEN

LAPPEENRANTA. Tekniikan tohtori Jukka-Pekka Bergmanista on tulossa Pohjoisen ulottuvuuden tutkimuskeskuksen eli Nordin uusi johtaja.

Nordin johtokunta esittää Bergmanin valitsemista Lappeenrannan teknillisen yliopiston hallitukselle. LTY:n hallitus päättää nimityksestä 12. maaliskuuta.

Bergman seuraa tehtävässä professori Tauno Tiusasta.

42-VUOTIAAN Bergmanin ansioita ovat hänen laaja-alainen koulutuksensa sekä kokemus Venäjä-tutkimuksesta.

Bergman on väitellyt tohtoriksi LTY:ssä vuonna 2005. Hän Bergman toimii yliopettajana Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulun tekniikan yksikössä.

Hän on toiminut myös Lappeenranta innovationin toimitusjohtajana, tutkijana LTY:n teknologian ja liiketoiminnan tutkimuskeskuksessa (TBRC) sekä itsenäisenä strategiakonsulttina.

Jos Bergman valitaan, hän aloittaa tehtävässä 17. maaliskuuta. Tehtävä on määräaikainen ja kestää maaliskuuhun 2011 saakka.

TAUNO TIUSANEN jatkaa edelleen LTY.n teknistaloudellisen osaston professorina.

Tiusanen osallistuu Nordin toimintaan myös oman johtajakautensa päättymisen jälkeen.

NORDI

Nordi eli Pohjoisen ulottuvuuden tutkimuskeskus.

Nordi on LTY:n tutkimusinstituutti. Se koordinoi yliopiston Venäjä-tutkimusta.

Tärkeimpiä tutkimusalueita ovat talous- ja liiketoiminta, tieto- ja viestintäteknologia (ICT) ja innovaatiot, energia ja ympäristö, logistiikka ja luonnonvarat.

Nordi-nimi tulee englannin sanoista Northern Dimension Research Centre.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen