KPMG:n tilintarkastajat uusiin tiloihin Galleriaan

Lappeenrannassa on omia tilintarkastajia neljä, mutta Suomen yli 600 asiantuntijaa ovat toimiston käytössä.

URPO LAANINEN

LAPPEENRANTA. Tilintarkastus-, vero- ja neuvontapalveluja tarjoavan KPMG Oy Ab:n Lappeenrannan toimisto muutti uusiin toimitiloihin Galleriaan. Yritys tunnettiin aiemmin Wideri-nimellä. Se on toiminut Lappeenrannassa vuodesta 1992 asti.

KPMG muutti maakuntagalleriaan Snellmaninkadun yrityspalvelutalosta. Toimistolla on Lappeenrannassa neljä tilintarkastajaa.

Toimiston vetäjä, KHT-tilintarkastaja Heikki Tuomi kertoo, että uusia henkilöitä ei kuluvalla tilikaudella todennäköisesti rekrytoida, vaikka kasvu onkin tavoitteena. Helsingissä ja muualla maassa toimiva yli 600 ihmisen asiantuntijaverkosto on entistä tehokkaammin toimiston käytössä.

Esimerkiksi veroasiantuntija Henri Pelkonen lupaa käydä Lappeenrannassa säännöllisesti, aina tarvittaessa ja vähintään kerran kuussa.

Heikki Tuomi sanoo, että Lappeenrannan toimisto tarjoaa asiakkaille tilintarkastuksen lisäksi yhä enemmän neuvonta- ja veropalveluja.

KPMG:n Lappeenrannan toimiston asiakaskunta ulottuu alueellisesti aina Punkaharjulta Kotkaan. Lähimmät muut toimistot ovat Kouvolassa ja Lahdessa. Kolme toimipistettä muodostavat yhtiön Kaakkois-Suomen osaamiskeskuksen.

Yrityksen asiakaskuntaan kuuluu lukuisa määrä eri alojen pieniä ja keskisuuria yrityksiä. Asiakkaina ovat myös Lappeenrannan kaupungin omistamat osakeyhtiöt. Heikki Tuomi avusti viimeksi vesilaitoksen yhtiöittämisessä. Asiakkaina on myös joitakin Kaakkois-Suomessa toimivia venäläisomisteisia yrityksiä.

Tuomi kertoo, että KPMG:llä on laaja kokemus pienten ja keskisuurten sekä omistajavetoisten yhtiöiden tilintarkastuksesta, sukupolvenvaihdoksista, verosuunnittelusta ja liikejuridiikasta.

– Toimimme paikallisesti lähellä asiakkaitamme, ja heidän ulottuvillaan on kauttamme koko KPMG:n asiantuntijaverkoston tuki Suomessa ja kansainvälisesti, hän sanoo.

MIKÄ KPMG?

Suomalaisten osakkaiden omistama tilintarkastus-, vero- ja neuvontapalveluja tarjoava yritys, jonka konsernin liikevaihto oli viime tilikaudella 73 miljoonaa euroa. Siinä oli kasvua lähes 20 %.

Yritys työllistää yli 600 asiantuntijaa 14 paikkakunnalla. Lappeenrannan toimistossa on neljä tilintarkastajaa. Yhtiö rekrytoi viime tilikaudella 175 henkilöä.

Perustettu 1926 ja on tunnettu Wideri-nimellä perustajajäsenten sukunimien mukaan. Yhtiö liittyi 1981 kansainväliseen tilintarkastustoimistojen KPMG-ketjuun, jolla on 145 maassa 123 000 asiantuntijaa.

KPMG Wideri Oy muuttui 2005 alussa KPMG Oy Ab:ksi. 80-vuotisjuhlat pidettiin 2006.

Kirjoittaja:
Urpo Laaninen