Mansikkalan terveysasema siirtyy MedOnen hoitoon

Firma täyttää kuudesta lääkärinpaikasta toistaiseksi vain kaksi. Tuulikallion, Karhukallion ja Karhumäen asukkaat siirtyvät Mansikkalan terveysaseman asiakkaiksi.

MINNA MÄKINEN

IMATRA. Yksityinen MedOne ryhtyy pyörittämään Mansikkalan terveysasemaa tulevasta maanantaista lähtien. Alkuvaiheessa MedOnella on täyttää omilla lääkäreillään kuudesta lääkärinpaikasta vain kaksi.

– Olisimme totta kai toivoneet, että kaikki paikat olisi heti saatu täytettyä, mutta toiminta käynnistyy asteittain. Tämä vaatii kärsivällisyyttä kaikilta, toteaa Imatran kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Timo Kohvakka.

TOINEN maaliskuussa aloittavista lääkäreistä on MedOnen palvelukseen siirtyvä Kai Valli. Toinen nimi ei ole vielä kaupungin tiedossa.

– Kesäkuun loppuun mennessä pitäisi lääkärinpaikkojen olla täytetyt. Imatralle rekrytointi on todella haastavaa, toteaa MedOnen toimitusjohtaja Pertti Karjalainen.

Kaupungin omat lääkärit siirtyvät Mansikkalasta Honkaharjuun sitä mukaa, kun MedOne saa omia lääkäreitään Imatralle.

MedOnen palveluksessa on Mansikkalan terveysasemalla kuusi sairaanhoitajaa.

– Hoitohenkilökunnan taso Imatralla on todella korkea. Koska lääkäritilanne on mikä on, vahvistetaan heidän osaamistaan sekä rooliaan kansanterveystyössä, Karjalainen sanoo.

KARHUKALLION, Karhumäen ja Tuulikallion asukkaat käyvät jatkossa Honkaharjun sijasta Mansikkalan terveysasemalla.

– Näin väestö on tasapainossa suhteessa lääkärien lukumäärään. Lisäksi alueiden asukkaat ovat toivoneet, että voisivat asioida Mansikkalassa. Se on heidän kulkuyhteyksiensä kannalta kätevämpää, Kohvakka sanoo.

Honkaharjussa kaupungilla tulee olemaan viisi omaa lääkäriä.

AJANVARAUS tapahtuu edelleen hoitoarvionumeron kautta.

– Näemme järkevänä käyttää nykyistä järjestelmää edelleen, Karjalainen sanoo.

Kaupunki ja MedOne seuraavat yhteistuumin asiakkaiden tyytyväisyyttä uudella tavalla järjestettyihin palveluihin.

– Luomme seurantajärjestelmän tämän vuoden aikana, Kohvakka sanoo.

Kirjoittaja:
Minna Mäkinen