Namikaa rakentavat uudet miehet

Puheenjohtaja-valmentaja Mika Turunen vastaa omien sanojensa mukaan enää valmentamisesta. Uutta ulkomaalaispelaajaa ei siirtoajan lopussa näytä olevan tulossa.

VESA SALMINEN

LAPPEENRANTA. Namikan päätöksenteko on siirretty puheenjohtaja-valmentaja Mika Turuselta toisiin käsiin. Ainakin Turusen mukaan.

– En kommentoi, muut miehet tekevät päätökset minun puolestani, Turunen vastasi eilen kysymykseen mahdollisesta uudesta pelaajasta kävellessään aamuharjoituksiin.

– Ainoa asia, jota hoidan tällä hetkellä, on joukkueen valmentaminen.

Turusen mukaan korisliigassa pelaavan edustusjoukkueen taustaorganisaatiolla on hyvä tilaisuus opetella ja luoda kontakteja kauden ollessa vielä käynnissä. Aikaisemmin kaikki langat ovat olleet hänen omissa käsissään.

PELAAJASOPIMUKSISTA ensi kaudeksi neuvottelee Rati Meriläinen. Hän edusti Namikaa myös korisliigan seurajohtajien kokouksessa viime maanantaina.

– Talousryhmä raamittaa budjetin suuruuden, Meriläinen totesi.

– Alkaa uusi aikakausi. Toiminnasta pyritään tekemään läpinäkyvää jokaiseen suuntaan. Täytyy tietää, miten asiat ovat ja miten ne menevät.

Meriläisen mukaan se on selvää, että tavoitteet ovat jatkossa samalla tasolla kuin kuluvalla kaudella. Tulevan valmentajan osalta ei neuvotteluyhteyksiä ole vielä ollut mihinkään suuntaan.

– Kaikki asiat liittyvät toisiinsa: valmentaja, pelaajat ja taustakuviot.

Meriläisen mukaan nykyisen tason säilyttäminen vaatii ammattivalmentajan palkkaamista. Taustaorganisaation rakentamisessa ilahduttavaa hänestä on ollut se, että sitoutuneita ihmisiä näyttäisi löytyvän.

– Menetetään paljon Mikan (Turusen) lähtemisen myötä, mutta toisaalta saadaan enemmän ihmisiä mukaan toimintaan.

UUTTA ULKOMAALAISTA pois lähetetyn Glen Whisbyn tilalle ei siirtoajan loppuhetkillä näytä Namikaan enää tulevan, tosin kukaan ei sitä suoraan sano.

– Jos joku tekee päätöksen, että pelaaja tulee, toivottavasti kysyy myös minulta, Turunen totesi.

– Siitä asiasta minä en tiedä, minun managerointini koskee vain tulevaa kautta, Meriläinen puolestaan kommentoi.

Meriläisen mukaan tämän kauden osalta edustusjoukkuetta edustaa johtokunnassa edelleen kolmikko puheenjohtaja Turunen, Kari Melto ja Eija Suoreijus.

OMASTA tulevaisuudestaan Turunen on vielä vaitonainen. Tarjouksia on hänen mukaansa tullut niin koripallon piiristä kotimaasta ja ulkomailta kuin muualtakin työelämästä.

– Lennän tänä iltana (keskiviikkona) ulkomaille. On minulla paikka valmiina, mutta on myös pari vaihtoehtoa.

Ensi viikonloppuna Turusen mukaan on edessä taas yhteen organisaatioon tutustuminen.

– Kyllä se näyttää siltä, että valmennan ja aika kovalla tasolla.

Kirjoittaja:
Vesa Salminen