The Switch uskoo hyvien työntekijöiden löytymiseen

Yhtiö etsii myös uusia alihankkijoita sekä Lappeenrannan seudulta että ulkomailta.

OUTI SALOVAARA

The Switch suhtautuu optimistisesti hyvien työntekijöiden löytymiseen uuteen tehtaaseensa Lappeenrannassa.

Etupäässä voimakkaasti kasvavan tuulivoimateollisuuden käyttöön sähkölaitteita kuten generaattoreita ja tehonmuokkaimia valmistava konserni on alkanut kiinnostaa työpaikkana. Koko ajan uusia työntekijöitä etsivään firmaan tulee mukavasti hakemuksia.

– Meidät aletaan vähitellen tuntea, arvioi paikallisjohtaja Jorma Laukkanen.

The Switch solmi torstaina sopimuksen Lappeenrannan kaupungin kanssa tehtaan rakentamisesta Selkäharjuun Salpausselänkadun varteen. Tehtaan on tarkoitus valmistua jo tänä vuonna, ja sinne tulee työpaikka lähes sadalle ihmiselle.

Lappeenrannan ohella yhtiö toimii Vaasassa, Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Pääkonttori sijaitsee Vantaalla.

Nykyisin The Switch työllistää Lappeenrannassa noin 30 ihmistä, ja ensi vuoden loppuun mennessä yhtiö rekrytoi noin 70 uutta ihmistä.

Uusista työpaikoista noin 20 prosenttia tulee suunnittelu- ja tuotekehityspuolelle lähinnä diplomi-insinööreille, loput taas kokoonpanoon.

Diplomi-insinöörejä löytyy oman paikkakunnan yliopistosta, mutta kokoonpanotehtäviin sopivaa alan koulutusta ei Lappeenrannassa varsinaisesti ole. Silti työntekijöitä uskotaan löytyvän.

The Switchin Vaasan-toimipiste kasvaa yhtä vauhdikkaasti kuin Lappeenrantakin. Vaasassa yhtiölle on räätälöity omia ammattikursseja tehdastyöntekijöille yhteistyössä paikallisten oppilaitosten kanssa. Sama voi tulla Laukkasen mukaan kyseeseen Lappeenrannassakin.

Alihankkijoista on The Switchillä suurempi pula kuin työntekijöistä. Yhtiö on kasvanut prototyyppivaiheen ohitse, ja nyt tarvittaisiin sarjatuotantoon osia tekeviä alihankkijoita. Niitä etsitään niin Lappeenrannan lähiseudulta kuin ulkomailtakin kuten Venäjältä ja Kiinasta.

The Switchin uudet tilat rakentaa kaupunkiyhtiö Lappeenrannan Yritystila Oy. The Switch tulee niihin vuokralaiseksi.

Kokonaisinvestoinnin arvo on noin seitsemän miljoonaa euroa, josta viisi miljoonaa on kaupungin eli pelkän rakennuksen osuus.

Loppuosa koostuu The Switchin investoinneista muun muassa koneisiin ja laitteisiin.

Koko The Switch -konserni työllistää tällä hetkellä noin 80 ihmistä. Toimitusjohtaja Jukka-Pekka Mäkinen uskoo liikevaihdon nousevan tänä vuonna lähelle 50 miljoonaa euroa, ja henkilöstön määrä voi nousta yli 400:n.

Konsernin liikevaihdosta noin 97 prosenttia tulee Suomen ulkopuolelta.

Kirjoittaja:
Outi Salovaara