Vahvistunut IPV tavoittelee paikkaa superin karsinnoissa

Imatran Pallo-Veikot tähtää ykköspesiksen kärkiryhmään ja superin uudenmallisiin karsintoihin. Hyvin mennyt viime kesä toi joukkueeseen uutta puhtia ja itseluottamusta.

JARMO HÄMÄLÄINEN

Reilu vuosi sitten pohjalukemiin valunut pesäpallotunnelma on hyvää vauhtia piristymässä Imatralla.

Superpesispaikasta luopuminen oli kova paikka, mutta IPV:n nuoren joukkueen hyvä kesä ykkösessä palautti itseluottamuksen Linnalan kentän kulmille.

– Viime keväänä kukaan ei oikein tiennyt minkälaiseen sarjaan ollaan menossa, eikä kukaan osannut odottaa mitään. Kesä sujui hyvin; mitä nyt vähän lopussa ehkä hyydyttiin, tuumii 23-vuotiaana jo IPV:n edustusjoukkueen kokeneimpiin pelimiehiin kuuluva Sampo Suhonen.

IPV keikkui viime kesänä ykkösen kärkiryhmässä ja meni superin karsintasarjaan asti. Vähintään samaan pyrkii joukkue ensi kesänkin.

– Eihän sitä vähempää voi tavoitella. Nyt joukkue on vahvistunut ja kokemusta ja itseluottamusta tuli kaikille viime kaudella lisää, Suhonen sanoo.

IPV:n kenties tärkein pelaaja oli viime kaudella Kouvolasta lainamiehenä tullut lukkari Hannu Huuskonen, joka oli omalla tontillaan sarjan parhaita. Superin joukkueista Oulu nappasi Huuskosen riveihinsä täksi kaudeksi.

IPV sai lukkarin tontille toisen nuoren ja lupaavan taiturin Iiro Haimin.

20-vuotias nopealiikkeinen Haimi pelasi viime kaudella superin mestarijoukkue Hyvinkään Tahkossa kakkoslukkarina ja esiintyi loppupelissä etenijäjokerina.

– Iiro on erittäin lahjakas nuori lukkari, joka varmasti menestyy ykkösessä. Toisaalta hän varmaankin myös kehittyy ensi kesänä pitkin harppauksin, Sampo Suhonen arvioi.

Etukentälle IPV sai Kouvolasta 20-vuotiaan Tuomas Mattilan ja koppariosastolle tuli Kouvolassa ja Haminassa viime kaudella pelannut Saku Suurnäkki.

Kouvola-Hamina -akselilta

tulee Linnalaan myös Simo Vanhala, joka on pelannut IPV:ssä jo juniori-ikäisenä ykkösessä.

– Ne nuoret pelaajat saatiin, joita tavoiteltiin, sanoo IPV:n valmentaja Petri Tuuva, joka yhdessä pelinjohtaja Petri Pulliaisen kanssa hitsasi nuoresta IPV:n ryhmästä viime kauden yllättäjäjoukkueen ykköspesikseen.

Vuoden tauon jälkeen IPV:n joukkueeseen on paluuta tekemässä Ilkka Hirvonen. Lyöntivoimaista kopparia ollaan ulkopelissä sovittelemassa polttolinjan pelaajaksi.

– Takakentälle meillä riittää pelaajia, kun viime kesänä kesken kauden mukaan palannut Janne Luostarinen on taas mukana ja Saku Suurnäkki tuli joukkueeseen. Lasse Vepsä pelasi viime kaudella kopparina ja Kolehmaisen Villekin on pelannut takakentällä, Petri Tuuva selvittää.

IPV:n jokeriosastolta lähti pois Jani Korhonen. Odotuksia asetetaan nyt viime kesän yllättäjälle Eetu Puseniukselle.

– Meillä oli tosiaan koko joukkueena viime kesänä yllättäjän etu, kun kukaan kun ei meiltä mitään odottanut. Nyt tämä joukkue jo tunnetaan; Petri Tuuva muistuttaa.

Ykköspesiksen lohkojaosta on täksi kaudeksi luovuttu. Sarja pelataan yhtenä 12 joukkueen sarjana, josta runkosarjan ykkönen menee suoraan superin karsintoihin, missä se saa vastaansa superissa viimeiseksi jääneen joukkueen.

Runkosarjan kakkonen ja kolmonen karsivat pääsystä toiseen ottelupariin, jossa vastaan tulee superissa sijalle 11. sijoittunut joukkue.

Karsinnan otteluparien voittajat pelaavat seuraavalla kaudella superissa.

IPV 2008

Pelaajat : Iiro Haimi, Ilkka Hirvonen, Janne Hulkkonen, Marko Keskinen, Jarkko Kilpeläinen, Ville Kolehmainen, Janne Luostarinen; Tuomas Mattila, Tuomo Melto, Olli Partanen, Eetu Pusenius, Jussi Ruokonen, Sampo Suhonen, Saku Suurnäkki, Simo Vanhala, Lasse Vepsä.

Pelinjohtaja: Petri Pulliainen, valmentaja: Petri Tuuva, fyysinen valmentaja: Sakari Pusenius.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen