Heikki Mälkiä kirjoittaa omaa satuaan Tanskassa

WhiteH l Sonderjysk 2-0

VESA SALMINEN

HEIKKI MÄLKIÄN äkkisiirto Tanskan liigaan kesken SM-liigakauden on saamassa unelmalopun. Mälkiä johti joukkueensa Fredrikshavn White Hawksin Tanskan liigan loppuotteluun Herning Blue Foxia vastaan.

Fredrikshavn otti kotiareenallaan välierissä ratkaisevan neljännen voiton SonderjyskE:sta myöhään eilen illalla Suomen aikaa lukemin 3-1 (2-0, 0-0, 1-1). White Hawks jatkaa finaaleihin voitoin 4-2.

Jo pudotuspelien avauksessa puolivälierissä nipin napin mukaan päässyt Fredrikshavn järisytti tanskalaista kiekkoilua pudottamalla jatkosta runkosarjan voittajan Rödovren seitsemännessä ottelussa.

Innokkaimmat ehtivät luonnehtia saavutusta jopa tanskalaisen liigakiekon suurimmaksi ihmeeksi kautta aikojen.

Eilen Fredrikshavn aloitti vahvasti. Kun avauserää oli pelattu 12.10 Tomi Jokinen vei kotijoukkueen johtoon. Vajaa minuutti myöhemmin Jeff Corey huudatti täyttä hallia uudelleen maalillaan.

Toisessa erässä osumia ei nähty. Kolmannessa erässä vieraat yrittivät painaa peliä Fredrikshavnin päätyyn, mutta maaleja SonderjyskE ei pystynyt tekemään edes kahden miehen ylivoimalla.

Seitsemän minuuttia ennen päätössummeria vieraat vihdoin onnistuivat, kun Eric Bertrand latasi kavennuksen 1-2:een.

Matt Davidson sinetöi ottelun Fredrikshavnille maalillaan puoli minuuttia ennen loppua.

LOPPUOTTELUSSA Fredrikshavn kohtaa runkosarjan kakkosen Herning Blue Foxin, jossa Petri Skriko aikoinaan pelasi kuusi kautta uransa lopulla ja valmensi sen jälkeen joukkuetta ennen paluutaan SaiPaan. Herningin kapteeni on myös SaiPa-värinen, sillä joukkuetta johtaa Pekka Tirkkonen.

Muut suomalaispelaajat joukkueessa ovat puolustaja Jouni Loponen ja hyökkääjä Jani Keinänen, joka on yhdeksällä maalilla ja yhdellätoista syötöllä ollut tämän kevään pudotuspelien tehokkain pelaaja sekä maalivahti Timo Leinonen, joka puolestaan johtaa torjuntatilastoa lukemalla 94,10.

Herning pudotti välierissä Odensen suoraan voitoin 4-0. Finaalit alkavat ensi sunnuntaina.

KUVATEKSTI

ES-ARKISTO

Heikki Mälkiä viettää 50-vuotisjuhlansa suunnitellun Thaimaan sijasta Tanskassa. Juhlatunnelmassa tuskin on valittamista Fredrikshavnissakaan.