Lauritsalalaiset haluavat Läntisen Kanavatien kuntoon

ILPO LESKINENLAPPEENRANTA. Lauritsalan asukkaat haluavat päällystettä useall

ILPO LESKINEN

LAPPEENRANTA. Lauritsalan asukkaat haluavat päällystettä usealle sorakadulle. Läntisen Kanavatien kunnostaminen koko pituudeltaan on asukkaiden yleisin toive.

Tuoreessa asukaskyselyssä Läntinen Kanavatie sai ylivoimaisesti eniten mainintoja. Kyselyä esiteltiin tiistaina työväentalolla järjestetyssä asukastilaisuudessa.

LÄNTISTÄ KANAVATIETÄ on kunnostettu pätkittäin, mutta siitä löytyy edelleen sorapintaa ja pyörätietöntä osuutta. Katu on nyt poikki pari vuotta Mälkiän sillan alta Kuutostien rakentamistöiden takia.

Toiseksi suosituin päällystyskohde on kirkon sivuitse kulkeva Etelä-Puistokatu. Myös Ryösöntien, Mälkiäntien ja Kontiontien päällystämiselle löytyy kannatusta.

HAKALIN liikenteenjakajaan esitetään liikennevaloja tai muuttamista oikeaksi liikenneympyräksi, johon kaikki tulevat kolmion takaa.

Kukaan ei tunnu tietävän, miten siinä pitäisi ajaa ja näyttää vilkkua.

Projektivastaava Antero Miettinen kertoi nelikaistaisen Kuutostien vaikutuksista Lauritsalan kohdalla.

SAIMAAN KANAVALLE tulevaan ramppiin ei rakenneta yhteyttä kaupungin katuverkostoon. Asiaa on tiedusteltu Tiehallinnolta, joka on asiassa tiukkana.

Mälkiän risteys ja tuleva kanavan risteys ovat Miettisen saamien tietojen mukaan liian lähellä toisiaan, jotta ne molemmat voisivat olla täyden palvelun risteyksiä.

Saimaan kanavan risteysalue on sen sijaan yksi ehdokas maakunnallisen suurhallin paikaksi.

SUIHKULÄHTEESTÄ ja kukkapenkistä ei käyty asukastilaisuudessa keskustelua.

Lauritsalan alueraadin puheenjohtaja Armas Timonen arveli kaikkien paikalla olijoiden olevan sitä mieltä, että Luukkaantorin suihkulähde pitää säilyttää suihkulähteenä eikä muuttaa kukkapenkiksi.

Yksikään tilaisuuden noin 40 osanottajasta ei väittänyt vastaan.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen