Murtautujille arvokas kellosaalis yöllisestä iskusta citykäytävällä

Nopeasti paikalle tullut vartija näki kolme huppupäistä miestä. Murtautujakolmikko on yhä karkuteillä.

LEENA SALLINEN

LAPPEENRANTA. Kolme miestä murtautui Suomen Kultakello Oy:n liikkeeseen Lappeenrannan ydinkeskustassa lauantaina aamuyöllä. He veivät liikkeen näyteikkunasta yli 40 000 euron arvosta tavaraa, pääasiassa rannekelloja.

Kello- ja kultasepänliike Kultakello on Lappeenrannan cityllä Valtakatu 36:ssa. Murtautujat saivat saaliinsa särkemällä liikkeen sivunäyteikkunan, joka on rappukäytävän lukitun pleksioven takana. Miehet pääsivät sinne talon sisäistä porraskäytävää pitkin Koulukadun puolelta. Sieltä he myös pakenivat.

Murrosta tuli vartiointiliikkeeseen hälytys kello 3.24. Vartija oli paikalla minuutin päästä ja ehti pleksioven lävitse nähdä murtautujat rikospaikalla, josta he lähtivät pakoon. Talon taakse ehdittyään vartija näki miesten pakenevan Koulukadulle ja edelleen Kirkkokadulle.

Paikalla oli pian myös poliiseja, joka lähtivät murtautujien perään. Miehiä ei toistaiseksi ole saatu kiinni.

Murtautujat pääsivät kiinteistöön sisään irrottamalla Koulukadun puolella olevan ulko-oven lasin. He nousivat porraskäytävää Valtakadun puolelle, missä he väänsivät pääoven auki sorkkaraudalla. Rappukäytävän lasioven takana olevan näyteikkunan he rikkoivat roskapöntöllä.

Talon asukkaista ainakin kaksi heräsi ikkunan rikkomisessa syntyneeseen meluun. He eivät ehtineet nähdä murtomiehiä.

Suomen Kultakello Oy:n toimitusjohtaja Martti Kotisalo sai murrosta tiedon poliisilta ja tuli aamuyöstä vaimonsa kanssa paikalle. Aamulla rikottu ikkuna oli peitetty pahvilla ja liike oli lauantaina normaalisti avoinna.

– Asialla olivat ammattirikolliset, Kotisalo arvioi.

Hänen mukaansa murto oli selvästi hyvin harkittu ja suunniteltu välineitä ja kulkuväyliä myöten. Murtopaikalla pleksiovi suojasi näkymää citylle, jossa oli paljon aamuyön kulkijoita. Poliisi toivoo yhteydenottoa, jos jollakin on havaintoja murrosta tai murtautujista. Kaikki kolme olivat poliisin mukaan pukeutuneet tummiin huppareihin.

UUTISET SIVU 9

PEKKA HÖLKKI

Kuvateksti

Murtautujat rikkoivat porttikäytävässä roskapöntöllä liikkeen sivuikkunan (ympyröity alue). Pleksiovi esti näkyvyyttä citykäytävälle. Ikkuna oli lauantaina peitetty pahveilla.

Kirjoittaja:
Leena Sallinen