Categories
Artikkelit

Severassa on rokkia

JYRKI NUOTTIMÄKI SEVERAN tapaisia teknologiayrityksiä on odoteltu jo vuosia

JYRKI NUOTTIMÄKI

SEVERAN tapaisia teknologiayrityksiä on odoteltu jo vuosia Etelä-Karjalaan.

Yliopisto on toki tuottanut menestyvää yritystoimintaa, mutta valitettavan usein muualle Suomeen.

Severa puhalsi hetken henkeä palkeisiinsa yliopiston kupeessa Kareltekin hautomossa. Ari-Pekka Salovaaran ja Jari Kärkkäisen bisnesidea lähti nopeasti lentoon.

l l l

Omistajien jalat ovat tukevasti maassa. He kehittävät toimintaa yrityksen omalla tulorahoituksella. Lainoille ja pääomasijoituksille kaksikko on sanonut kiitos ei.

Saman vastauksen ovat saaneet jo parin vuoden ajan yrityksen ostoa havitelleet sijoittajat.

Ottajia Severalla varmasti olisi. Se on noteerattu jo korkealle myös kansainvälisesti.

Technopolis Ventures on valinnut Severan mukaan kansainvälistymishankkeeseen, ja yhdysvaltalainen teknologiajulkaisu valitsi sen sadan lupaavimman yrityksen finalistijoukkoon Euroopassa.

l l l

Severassa on potentiaalia kasvaa edelleen. Liikevaihdon kehityksen ohella kasvusta kertoo se, että yritys on palkannut uusia työntekijöitä kiihtyvällä tahdilla.

Työntekijöiden keski-ikä on 30 vuotta. Kesälomakaudella Severan uudet Gallerian tilat eivät ole tyhjinä, sillä vasta viidellä työntekijällä on täysi vuosilomaoikeus.

Severalaiset uskovat vahvasti kasvuun myös tulevaisuudessa.

Mainostoimistot, teknologiayritykset ja rakennusfirmat ovat olleet Severan pääasiakaskuntaa. Nyt myös julkinen sektori on kiinnostunut yrityksen palveluista. Asiakkaina ovat muun muassa Helsingin, Espoon ja Lappeenrannan kaupungit sekä Oulun yliopisto.

Mutta taipuu Severa PSA moneen muuhunkin. Sillä on hallinnoitu jopa Ilosaaren rokkijuhlia. Asiakkuuksien kaivo onkin Severalle lähes pohjaton.

jyrki.nuottimäki@esaimaa.fi

Kirjoittaja:
Jyrki Nuottimäki