Eila ja Rampe ampuvat kaikkea mikä laulaa

Lappeenrannan kaupunginteatterin vappuaaton musiikki-ilottelussa pääsee näkemään tuunattuja versioita muun muassa Virve Rostista, Matista ja Teposta sekä Laura Voutilaisesta.

LIISA KUKKOLA

LAPPEENRANTA. Ei tehrä tästä ny numeroo sekä Eila, Rampe ja Likka menivät Lappeenrannan kaupunginteatterin Veeran kammarissa täysille saleille 2004-2006.

Eila ja Rampe – nuo mainiot manselaisihmiset Sinikka Nopolan teksteistä heräävät vappuaattona eloon kaupunginteatterissa, eivät tosin puhumaan Nopolan kirjoittamaa tekstiä vaan improvisoimaan.

– Eila ja Rampe ovat lähteneet risteilylle. Likasta ei ole ihan varmaa tietoa, onko se jäänyt maihin vai juuttunut hytin vessaan lukemaan jotain romaania.

– Siellä ne ovat muiden mukana katsomassa, kun laivalla pidetään tunnettujen artistien näköiskilpailu. Tunnettuun tapaansa Eila kommentoi näkemäänsä ja kuulemaansa, kertoo Vappunenä – Legendat lavalla -esityksen ideoinut näyttelijä Anne Niilola.

Lavalle astuvat laulamaan yrittäen näyttää idoliltaan ainakin Edit Piaf, jonka ranskaa suomentaa Pierre, Armi ja Danny, Matti ja Teppo, Laura Voutilainen, Anita Hirvonen ja Paula Koivuniemi.

– Voihan tietysti käydä niinkin, että joku ei kertakaikkiaan ehdi laivaan vaan jää satamaan, Niilola epäilee.

Vappunenästä kun on kysymys niin yllätyksiäkin on aina luvassa. Rampehan tunnetaan hervottomana Keork Ots -fanina ja laulutaitoisena kaverina.

Eikä tähän aikaan keväästä mikään ole mitään, jollei ohjelman lopussa joku tai jotkut ole vaarassa pudota.

Musiikki-ilottelun ainut ja ainutkertainen esitys on vappuaattona. Esityksen ja arpajaisten tuotto käytetään kaupunginteatterin henkilökunnan opintorahaston hyväksi.

l l l

Vappunenä – Legendat lavalla vappuaattona Lappeenrannan kaupunginteatterissa kello 19.

ARI NAKARI

Rampe (Reijo Kanerva) ja Eila (Marja-Liisa Ketola) varsinkaan ei voi olla kommentoimatta omaan lakonisen tylyyn tyyliinsä, kun Suomi-viihteen huippujen look-a-liket esiintyvät mielikuvitusristeilyn lavalla.

Tunnettuun tapaansa

Eila kommentoi näkemäänsä ja kuulemaansa.

Anne Niilola

Vappuaattona

Kaukaan Laulumiesten viihdelaulukonsertti Lappeenranta-salissa klo 18

Vappukonsertti: Imatra Big Band ja Marion Rung Imatran kulttuurikeskuksen Karelia-salissa klo 19

Vappunenä – Legendat lavalla musiikki-iloittelu Lpr:n kaupunginteatteri klo 19

Vappupäivänä

Vappukonsertti Lappeenrannan Pusupuistossa klo 9 alk. Laulamassa Lappeenrannan Naislaulajat; Karjalan Laulu-Veikot sekä viihdekuoro Carpe Diem.

Joutsenon Laulumiesten konsertti Korvenkylän Karjalan Portin Galleriassa klo 14. Kuoron lisäksi viihdelaulaja Raimo Sievänen. Mukana myös Tuula ja Pentti Tynkkysen lauluduo Sonoris Causa: kahvitarjoilua ja yhteislaulua.

Vappukonsertti kristillisen opiston Ruokolahti-salissa klo 15. Ruokolahden Laulu-Eukkoja johtaa Seija Strömberg ja Ruokolahden Mieslaulajia johtaa Teija Immonen, lisäksi Ruokolahti Swing Qvintet.

Vappumatinea Taipalsaaren Väinölässä: Taipalsaaren Lauluveikot ja soittokunnan yhteiskonsertti klo 16.

Mikko Kilkkisen vapun kirkkokonsertti Luumäen kirkossa klo 19: keväisessä konsertissa mm. Händelin, Kasken, Maasalon ja Merikannon musiikkia.

Kirjoittaja:
Liisa Kukkola