Lavolan koululaisten nettilehdessä muhkea määrä juttuja

Nuoret toimittajat urakoivat Lavolan Uutisiin 33 kuvallista juttua kahden päivän aikana.

MINNA MÄKINEN

LAPPEENRANTA. Lavolan koululaisten tekemä nettilehti Lavolan Uutiset ilmestyi torstaina ensi kertaa verkossa. Nettilehden neljältä osastolta löytyy muhkea määrä epätylsää luettavaa.

Nuoret toimittajat paljastavat, että kevään urheiluvälinehitti ovat maastorullaluistimet, että sirkuskoulu Tuikussa käynnistyy ryhmä myös aikuisille ja että Sammonlahden kirjastosta meinaa loppua hyllytila.

Nettilehden ammattilaisia-osastolla on jututettu esimerkiksi ratsastuskoulun omistajaa, palomiestä, kultaseppää ja koulupoliisia. Vapaalla-osastolta selviää, mitä ovat manga ja anime ja mitä nettipelejä kannattaa pelata.

LAVOLAN koulun viitos-kuutosluokkalaisista koostuva toimitus ahkeroi lehteen tiistain ja torstain aikana 33 kuvallista juttua. He ideoivat jutut, tekivät haastattelut, kirjoittivat ja kuvasivat itse.

Koululaistoimittajia ohjasivat työskentelyssä opettaja Taina Penttilän lisäksi Etelä-Saimaa-lehden ammattilaiset sekä Saimaan mediakeskuksen väki.

Nettilehden tekeminen oli osa koulun, mediakeskuksen ja lehtitalon Metakka-mediakasvatusprojektia. Projektiin osallistuu tänä keväänä kolme koulua.

Lavolan koululaisten nettilehti Luukkaan Lentoposti ilmestyi maaliskuussa. Kuusimäen koululaiset tekevät oman lehtensä toukokuun lopulla.

l l l

Lavolan Uutisiin ja Luukkaan Lentopostiin pääsee Etelä-Saimaan verkkosivuilta www.esaimaa.fi klikkaamalla sivun vasemmasta reunasta löytyvää Metakka-banneria.

MIKA STRANDÉN

Kuvateksti

Lavolan koulun nuorilla toimittajilla riitti ideoita.

Kirjoittaja:
Minna Mäkinen